Electric heating

Zo creëer je een Balinese badkamer in eigen huis

Geplaatst op

Iedereen die wel eens naar Bali op vakantie is gegaan kent het wel, de ruime badkamers die voorzien zijn van grote, natuurlijke elementen of zelfs een buiten douche. Iedereen die nog nooit naar Bali op vakantie is geweest, kent deze badkamers van vele foto’s op het internet. De ruime, strakke en natuurlijke badkamer fungeert als grote inspiratiebron voor de badkamers in Nederlandse huishoudens. Dit komt met name door het feit dat de gebruikte materialen een stijl creëren die rust en wellness uitstralen. Wil jij een stukje Bali in eigen woning en heb je tips nodig om jouw badkamer om te toveren tot een Balinese badkamer?

Natuurlijke elementen

Bali staat bekend om zijn prachtige natuur met grote rotspartijen en unieke steensoorten. Om een badkamer in Balinese stijl te creëren, is het zaak om deze natuurlijke elementen terug te laten komen in de wanden en vloer. Bedrijven als tonscholten.nl beschikken over een uitgebreide tegel- en sanitair collectie van natuurlijke materialen, variërend van grote betonstenen tot traditionele kiezelmozaïek. De ultieme Balinese badkamer straalt rust en wellness uit waardoor de betonlook het zeer goed doet. Deze wordt gecreëerd met grote betontegels waardoor er weinig naden zichtbaar zijn en de badkamer optisch groter en rustiger overkomt. Houd je niet van een betonlook, maar wil je wel graag een Balinese badkamer? Ga dan voor het gebruik van bijvoorbeeld kiezelmozaïek of natuurlijke reliëftegels.

De juiste geuren én kleuren

Naast de materiaalkeuze, wordt de sfeer in de badkamer bepaald door de kleuren van de vloer en de wanden. Ook wat betreft de kleurkeuze is het zaak om te kiezen voor rustige en natuurlijke kleuren zoals antraciet. Ook het variëren met meerdere tinten in dezelfde rustige en natuurlijke kleur, zorgt voor een Balinese sfeer. Om extra sfeer te creëren helpt het om geurkaarsen toe te voegen aan jouw badkamer.

A touch of nature

Bali staat vol met allerlei soorten exotische planten waardoor het eiland zich kenmerkt met de overvloed aan groene tinten. Vele badkamers in Bali zijn voorzien van een buitendouche waardoor je het gevoel krijgt midden in de jungle te douchen. Om een Balinese badkamer te creëren is het bijna noodzakelijk om dit kenmerk terug te laten komen in jouw eigen badkamer. Voorzie de badkamer dus van verschillende planten, hetgeen voor een nog natuurlijkere uitstraling zorgt. Let hierbij wel op dat je gebruik maakt van planten die gewend zijn om te leven in een vochtige omgeving. 

Baden in luxe

Een Balinese badkamer straalt wellness en luxe uit waardoor de aanwezigheid van zowel een douche als bad wonderen doet. Om ervoor te zorgen dat de badkamer ruimtelijk blijft ogen, is het verstandig om te kiezen voor een vrijstaand bad. Dit zorgt zowel voor de juiste uitstraling als voor het behoud van een ruimtelijke badkamer. Om de badkamer nog meer wellness te laten uitstralen, kun je de handdoeken oprollen. Dit is een kleine aanpassing met een verassend groot effect. Maak daarnaast gebruik van een ruime inloopdouche waarbij de vloer gelijk is aan die van de gehele badkamer. Voorkom een douchebak en maak gebruik van een modern afvoersysteem.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden