Electric heating

Zaken om te weten wanneer je zonnepanelen overweegt

Geplaatst op

Zonnepanelen hebben diverse voordelen waaronder een flinke subsidie als het gaat om de aanschafprijs, een doorgaans riante tegemoetkoming voor de stroom die je teruglevert aan het net en de korting die je krijgt op de stroom die je alsnog afneemt op momenten dat er wat minder zon staat. Denk hierbij dan vooral aan stroomverbruik wanneer het erg bewolkt is of wanneer de zon onder is. Toch zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te installeren, of te laten installeren. Lees hier meer over welke zaken dit zijn.

Zorg ervoor dat je dak in goede staat is voor je zonnepanelen erop komen

Het is goed om te weten dat het stukken lastiger is om een dak te repareren, te onderhouden of schoon te maken wanneer er een of meerdere zonnepanelen op worden gemonteerd. Afhankelijk van hoe ze worden gemonteerd zou je eventueel eromheen of een beetje eronder kunnen schoonmaken of repareren, maar als ze er eenmaal staan is dit stukken lastiger om te doen. Daarom adviseren we je om van te voren goed na te denken over diverse werkzaamheden op het dak die dienen te gebeuren voordat de zonnepanelen erop komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een reparatie waarvoor een dakdekker langs moet komen.

Houd rekening met de aanschafprijs

Zonnepanelen worden door de overheid, althans voorlopig, goed gesubsidieerd. Er zijn verschillende manieren waarop je als je eenmaal hebt geïnvesteerd in zonnepanelen, op een zekere termijn de investering hebt terugverdiend. Toch is het goed om te weten dat zonnepanelen aardig aan de prijs kunnen zijn. Natuurlijk worden ze steeds goedkoper aangezien de technologie en de kennis en kunde voor het maken van zonnepanelen minder nieuw is. Nog steeds kan het een flinke prijs gaan kosten om de zonnepanelen aan te schaffen en te laten plaatsen. Zorg er dus voor dat je niet voor verrassingen komt te staan en verdiep je van te voren goed in de aanschafprijs.

Houd de politiek in de gaten

Omdat de aanschafprijs van zonnepanelen en de manier waarop je subsidie krijgt voor je investering door de overheid zijn opgesteld, is het belangrijk om de overheid goed in de gaten te houden. Zo heeft minister Wiebes onlangs aangegeven dat de korting op de stroom die je afneemt wanneer je niet zelf opwekt, mogelijk wel zou kunnen komen te vervallen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden