Electric heating

Welke waterontharders is ecologisch en makkelijk?

Geplaatst op

We gaan vandaag waterontharders vergelijken. Welke is nu het meest geschikt voor in huis? Een aantal belangrijke punten nemen we met je door. Veel mensen weten niet dat bepaalde waterontharders niet vriendelijk zijn voor het milieu. Op deze manier brengen ze schade aan de leefomgeving. Lees snel verder wat je het beste kunt doen als je gaat voor een waterontharder.

Verschillende type waterontharders

Er zijn verschillende waterontharders. Er is veel keuze op de markt waardoor het lastig wordt om de juiste te vinden. Welke moet je nu werkelijk hebben om een steentje bij te dragen aan een beter milieu en ook daarbij nog te zorgen dat er geen kalkaanslag zich vormt in de keuken of in de verschillende apparaten die daar te vinden zijn? In deze blog helpen we je een handje. We nemen twee veelgekozen opties met je door: 

Magnetische waterontharder. Deze waterontharder werkt met magnetische straling en is heel gemakkelijk aan te sluiten. Daarbij heb je geen onderhoud aan dit apparaat. Zo hou je tijd over voor andere dingen en heb je wel de werking van de waterontharder. Keukenapparatuur als vaatwassers en koffiezetappararen gaan veel langer mee en vreten minder energie. Dat zorgt voor een flinke besparing op de energiekosten. De waterontharder gebruikt geen chemische stoffen of zout om het water te ontharden. 

Ionische waterontharder. Er bestaan ook ionische waterontharders die werken met zout en een ionenwisselaar. Deze waterontharders hebben een negatief effect op de leefomgeving voor mens en dier. Ze zorgen ervoor dat zoet drinkwater verzilt, het worden steeds zouter waardoor het ondrinkbaar wordt. Dat is niet goed want de zoetwatervoorraad, in de wereld is dit al een onderwerp van zorg. We raden deze waterontharder dan ook sterk af. 

Blijf onze teksten volgen dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat over elektrische verwarming en andere binnenhuistechniek. Geregeld posten we nieuwe berichten op deze site, dus hou ons in de gaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden