Electric heating

Wees creatief met steigerbuizen

Geplaatst op

Steigerbuizen worden voornamelijk in de bouw gebruikt. Het zijn de stalen buizen die vaak worden ingezet voor het maken van stellages. Denk dus bijvoorbeeld aan de bouwsteigers die je vaak ziet wanneer ze een huis aan het bouwen zijn. Erg sterk materiaal dus met een industriële look. In deze blog gaan we het hebben over de creatieve uitingen die je kunt doen met deze buizen. Denk bijvoorbeeld eens aan een kapstok van een buiskoppeling.

Kleding

Je hoeft alleen maar bij Pinterest “steigerbuizen” in te typen en je wordt overspoeld met de meest creatieve dingen. Een zeer functionele manier van omgaan met steigerbuizen en buiskoppelingen is om hier kledingrekken van te maken. Dit zie je veel in “urban” kledingwinkels. De metalen buizen zijn normaal grijs, maar je kunt ze in elke kleur wenselijk verven. Zo passen ze bij vrijwel elk interieur en heb je een stoere manier van kleding ophangen. Niet alleen in kledingwinkels is het populair. Je kunt zeer gemakkelijk je eigen kapstok maken met deze buizen. Er bestaan namelijk buiskoppelingen met haken. Rits een aantal van deze haken aan een buis en monteer deze aan de muur, je hebt nu een mooie en goedkope manier om je kleren aan op te hangen.

Stoelen en tafels

Wat een erg mooie combinatie is, zijn steigerbuizen met “geleefd” hout. Gebruik bijvoorbeeld de buizen als poten en frame, en gebruik houten panelen als tafel. Je kunt echt prachtige bureaus of eettafels maken op deze manier. Omdat de metalen buizen erg sterk zijn, kun je hier ook gemakkelijk stoere stoelen van maken. 

Kunst

We hebben nu de praktische kant bekeken, maar steigerbuizen worden ook zeer creatief ingezet om prachtige kunst te maken, voornamelijk als frame om andere voorwerpen nog beter naar voren te brengen.

Fitness

Heb je geen geld om dure fitness apparaten te kopen? Bouw dan je eigen fitness stellage met steigerbuizen. We hebben ontzettend mooie, grote crossfit stellages gezien waar menig gym jaloers op is. Met een fitness frame kun je gaan optrekken, dippen en andere oefeningen. Hang bijvoorbeeld houten ringen aan het fitnessrek om turnoefeningen te doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden