Electric heating

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Geplaatst op

Het is goed om te weten wat een waterontharder is en wat de verschillende voordelen zijn die ermee komen. We nemen dit en meer met je door in deze blog. Wanneer je ecologisch wilt wonen en leven, dan is het mogelijk om deze doelen te bereiken met een waterontharder. Meer weten hierover? Lees dan snel deze blog. Er zijn op onze site overigens nog meer interessante blogs te lezen. 

Wat is een waterontharder? 

We hebben in de smiezen dat veel mensen nog niet weten wat een waterontharder is. Dit is een apparaat dat ervoor zorgt dat kalkaanslag in je woning of bedrijfspand geen kans krijgt. Door de tijd heen, gaat kalk zich afzetten in de leidingen en op de wanden van je pand. Dat ga je dus zien, maar ook merken. Dit laatste bijvoorbeeld omdat apparaten minder goed werken. Ze gaan ook meer stroom verbruiken en slechter presteren. Dit is allemaal te voorkomen met een waterontharder. 

Welke waterontharder moet ik hebben? 

Er zijn meerdere waterontharders op de markt verkrijgbaar, eentje met een ionenwisselaar, maar ook een die werkt met magnetische straling. We raden je aan om voor de laatste te gaan. Deze gebruikt namelijk geen zoutreservoir. Dat scheelt aanzienlijk als we kijken naar de milieuverontreiniging. Het zout komt namelijk in het zoete water terecht, daardoor ontstaat verzilting. Dat willen we niet, want dit is wereldwijd al een probleem. Laten we daar dus door onze technologie niet aan bijdragen. 

De waterontharder met magnetische straling heeft geen zout en zorgt dat kalk opgelost blijft zitten in het water. Het wordt er dus niet uitgehaald zoals bij andere waterontharders. 

Welke voordelen heeft een waterontharder?

Het is duidelijk dat een waterontharder goed werk doet. Het voordeel van een waterontharder is dat er geen kalkaanslag gaat zitten in de douche en apparaten. Deze laatste gaan ook een stuk langer mee wanneer je gebruikt maakt van een waterontharder. Neem dus zeker anti kalk maatregelen. Daar ga je veel voordeel van hebben!

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden