Electric heating

Wat zijn de voordelen van een rieten dak?

Geplaatst op

De meeste rieten woningen zijn meestal erg oud en dit betekent vaak dat ze grote tuinen hebben en op uitstekende locaties worden gebouwd. De reden hiervoor is dat er, vanwege hun leeftijd, veel goede plekken waren om te kiezen voor het bouwen van dergelijke woningen. Vaak worden rietgedekte woningen in de buurt van een natuurlijke watervoorziening gevonden en staan ze op beschutte, licht hellende grond die een goede afwatering geeft en zo problemen met vocht vermindert. Lees meer over deze bijzondere daken. 

Isolerende werking

De dikke stro- of rieten dakbedekking zorgt voor een uitstekende natuurlijke geluidsisolatie van zowel vliegtuigen als wegverkeer in de buurt. Ook geeft het een goede isolatie waardoor het in huis koel blijft in de zomer en warm in de winter, wat helpt om de brandstofkosten laag te houden. De kleinere ramen die normaal gesproken op een dergelijke woning te vinden zijn, dragen ook bij aan dit isolerende effect.

Door hun ouderdom hebben huizen met rieten daken meestal zeer dikke, massieve muren die voordelig zijn ten opzichte van moderne spouwmuren. In de zomer gaat de warmte van buitenaf heel langzaam naar binnen, waardoor de temperatuur binnenin koel blijft.

Weerbestendig

Het weerbestendige riet op het dak is bestand tegen de elementen en maar zeer zelden zie je lekkage bij zo´n dak. Zo´n lekkage zien we meestal na een periode van droog, bij warm weer kan het riet een beetje opengaan en dan lekken als het regent, maar dit is zelfherstellend omdat het riet zich op natuurlijke wijze weer zal sluiten. 

Landelijke feel

We hebben het tot nu toe gehad over woningen die wat ouder zijn en uitgerust met een rieten dak. Maar zijn er ook mogelijkheden voor woningen die bijvoorbeeld net gebouwd zijn? Dat is inderdaad het geval. Je kunt heel gemakkelijk een rietdekker laten komen om een rieten dak te laten maken. Dit kan wanneer je zelf een woning bezit. Bij een rijtjeswoning kan dit natuurlijk niet, maar als je een vrijstaande hebt is dit wel heel goed mogelijk. Laat rietdekkerij.nl er eens naar kijken, gewoon om te weten wat nu eigenlijk in jouw situatie de mogelijkheden zijn. Laat je inspireren en doe er je voordeel mee!

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden