Electric heating

Wat zijn de toepassingen van een boekenkast?

Geplaatst op

In deze blog willen we je graag inspireren met een aantal leuke ideeën waarvoor je boekenkasten goed kunt gebruiken. Grote open leefruimtes vinden we steeds vaker in moderne woningen, waarin licht en bewegingsruimte als concept centraal staan. Een ruimtelijke woning woont gewoon een stuk lekkerder. Ook wanneer je meer licht in je interieur laat stromen, zul je er meer van kunnen genieten. Dat komt omdat daglicht je interieur tot leven brengt. Lees snel verder om meer voordelen van een open interieur met een boekenkast erin te ontdekken.  

Indeling van je kamer

Wanneer je een open ruimte hebt, is het lang niet altijd gemakkelijk om deze een gezellige sfeer te geven. Zo open kan ook ten koste gaan van de intimiteit van de ruimte. Deze indeling in verschillende ruimtes met stuk voor stuk een ander functie is een van de dingen die je kunt doen om toch de illusie van aparte kamers te creëren. Maar hoe doe je dat? Het is gemakkelijk te realiseren met behulp van de room divider. Dat is in vele gevallen een meubelstuk die een scheiding aanbrengt tussen twee verschillende delen van een woning, bijvoorbeeld een woon- en eetgedeelte. Zo kun je een open leefruimte in meer gezellige gedeelten verdelen. Ook in een klein appartement is een meubelstuk als room divider een goed idee, omdat je zo wel het gevoel hebt verschillende gedeelten te hebben, zoals een slaap- en woongedeelte in een en dezelfde kamer (leuk voor in een studentenkamer), maar zonder dus een scheidingswandje te moeten metselen die de openheid en bewegingsruimte in gevaar brengt.

Laat zien wat je belangrijk vindt

Een boekenkast is soms ook een rariteitenkabinet met verschillende zaken die laten zien wat voor persoon je bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan souvenirs afkomstig uit allerlei landen, maar juist ook de verschillende boeken die je gelezen hebt en / of nog gaat lezen. Een boekenkast is een echte sfeermaker, is erg handig en daarbij een uitstekende manier om te laten zien dat je niet van de straat bent. Hou je van literatuur of lees je graag wetenschappelijke literatuur, dat zegt dat iets over jou. Deze identiteit komt naar voren via de indeling van de boekenkast. Met een boekenkast kun je heel direct iets over je interesses laten zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden