Electric heating

Wat zijn de meest geschikte vloersoorten voor de badkamer?

Geplaatst op

In een groot deel van het huis heeft het kiezen van een vloer alleen te maken met hoe het eruit ziet. Je wilt bijvoorbeeld dat je vloer in de woon-, of slaapkamer er goed uitziet. Vaak is het zo bij vloeren, dat het praktische aspect geen prioriteit is, maar dit verandert weer in de badkamer. In deze ruimte moet een vloer wel heel praktisch zijn. 

‘Hope for the best prepare for the worst’

Als je een badkamervloer aan het kiezen bent, dan moet je rekening houden met het ergste wat er kan gebeuren, want ook daar moet je klaar voor zijn. Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld deze vloer het vol kan houden tijdens lekkage. Of gewoon in het algemeen tegen een hele vochtige situatie. Het water in  een badkamer komt namelijk zonder dat je door hebt overal. Maar er spelen meer dingen een rol als het gaat om een vloer in de badkamer. Als het alleen om waterresistentie zou gaan zou een vinylvloer of een keramische tegelvloer een uitstekende keuze zijn. Maar bij een badkamervloer moet je ook kijken naar duurzaamheid, uitstraling, kosten en hoe makkelijk deze vloer te installeren valt. Er zijn drie soorten vloeren die het meest geschikt zijn voor in de badkamer, namelijk:

Een porselein of keramische tegel.

Een porseleinen tegelvloer is een van de populairste vloeren voor in de badkamer. Dat komt omdat hij een hoge waterresistentie heeft en er stijlvol uitziet. Vaak is deze niet aan de dure kant. Net als steen kan een porseleinen tegelvloer een rijk en stevig gevoel geven aan de voet. Net als vinyl is een porseleinen tegelvloer waterproef en vrij goedkoop.

 Natuurlijke steen

Natuurlijke steen is een goede optie als vloer voor de badkamer, maar er hangt wel een prijsje aan. Er zijn een aantal opties als het gaat om natuurlijke steen: voor in de badkamer zijn er interessante opties, zoals marmer, graniet en kalksteen. Het nadeel van een natuurlijke stenen vloer is dat hij koud aan de voeten kan voelen. Maar met de juiste verwarming in de badkamer is dit probleem zo verholpen. Ook is een stenen vloer vaak een beetje glibberig. Normaal als een vloer glibberig is, doe je er een vloercoating over heen, alleen kan dit niet met een stenen vloer. Leg daarom een aantal vloermatten in op de grond.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden