Electric heating

Wat kun je doen om energiezuiniger te leven?

Geplaatst op

Er zijn vandaag de dag veel ontwikkelingen gaande wanneer het gaat om de verduurzaming van de maatschappij. Een mooi voorbeeld hiervan is de toenemende mate waarin energievriendelijke, zuinige of zelf energieneutrale apparaten en producten verkrijgbaar zijn. Wil je zelf graag ook je steentje bijdragen aan een beter milieu en een betere leefomgeving voor, niet alleen jezelf, maar ook voor je kinderen, kleinkinderen en de generaties daarna? In deze blog geven we je een aantal ideeën waarmee je aan de slag kunt gaan als het gaat om de verdere verduurzaming van je woning.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn bij de meeste mensen inmiddels wel een bekend fenomeen. Men weet hoe ze werken en wat voor fiscale voordelen er doorgaans voor zijn. Een belangrijke ontwikkeling op het gebied van zonnepanelen, is dat de fabricage en productie ervan steeds goedkoper is. Door middel van innovatie in het productieproces maar ook in het gebruik van materialen kunnen er veel kosten worden bespaard bij de uiteindelijke afname van een set zonnepanelen. Dit betekent dus dat het tegenwoordig goedkoper is om zonnepanelen aan te schaffen en de fiscale voordelen zijn nog steeds hetzelfde. Op die manier zul je dus je investering vrij snel kunnen terugverdienen. Dat is voor velen ook een prettig argument, aangezien je wel weet dat je uiteindelijk meer geld overhoudt, maar de vraag is juist vanaf wanneer dit zal gaan gebeuren.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een erg prettige manier van het verwarmen van je woning en is ook vele malen zuiniger en efficiënter dan het verwarmen van een ruimte door middel van radiatoren. Radiatoren bevinden zich doorgaans tegen een muur en dit heeft als gevolg dat vooral de muur erg goed verwarmd wordt. Dit is natuurlijk zonde aangezien je in essentie aan het stoken bent om een muur warm te krijgen. Stel je nu eens voor dat het niet een muur is wat verwarmd wordt, maar de vloer. Hier loop je op met blote voeten of met pantoffels of sokken. De warmte bereikt veel beter je lichaam dan wanneer hetgeen er wordt opgewarmd een muur is.

Er zijn natuurlijk nog veel meer andere voorbeelden te bedenken van energiebesparende ontwikkelingen, maar deze twee vonden wij eigenlijk wel de belangrijkste.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden