Electric heating

Wat is het voordeel van tuin stenen?

Geplaatst op

Er zijn verschillende voordelen verbonden met tuin stenen. We nemen ze in deze blog met je door. Zo hopen we je te inspireren zodat jij op een snelle manier je droomtuin kunt realiseren. Kijk snel verder en maak er wat moois van! 

Voordelen van tuin stenen

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we hieronder een aantal voorbeelden van voordelen van tuin stenen voor je onder elkaar gezet. 

1. 2. Relatief weinig onderhoud

Vergeleken met andere tuinen is een tuin met tuin stenen niet zo moeilijk te verzorgen. Dit hangt natuurlijk af van het feit of je besluit om planten te nemen of niet. Rots- of steentuinen die bestaan uit grind zijn gemakkelijker te onderhouden. 

Extra: het is heel gemakkelijk om met tuin stenen elektrische bedrading voor de belichting van de tuin, de waterpomp in de vijver en de geluidsinstallatie in de tuin weg te werken. Er bestaan zelfs speakers die lijken op een rots, om zo helemaal mooi op te gaan in je tuin. 

2. 2. Geen probleem qua klimaat

Van smeulend heet en zinderend koud weer tot extreme wind en droogte – rotstuinen kunnen een hard klimaat overleven. Het plantenleven dat typisch hoort bij rotstuinen, zoals vetplanten, kunnen hier prima tegen. 

3. 3. Het hele jaar door plezierig

Over de lange afstand gesproken, de rotstuinen kunnen het hele jaar door worden bewonderd. Met de juiste combinatie van bloeiende planten en gebladerte kan je rotstuin 365 dagen per jaar gedijen. Of misschien zijn de rotsen zelf wel de belangrijkste attractie, in dat geval hoeft je helemaal niets te doen!

4. 4. Voegt textuur en diversiteit toe

Een van de beste aspecten van een rotstuin is de unieke textuur en diversiteit. Verschillende rotskleuren en -afmetingen kunnen kracht, diepte en structuur aan je tuin geven met behoud van hun rustige aantrekkingskracht.

5. 5. Een vredige ruimte

Er is een reden waarom zen-tuinen zich zo sterk richten op rots- en steenconstructies. Rotstuinen staan bekend om hun rustige eigenschappen en bieden de bezoekers een gevoel van sereniteit dat alleen gepaard gaat met rotspartijen.

6. Geweldig met waterpartijen

Het laatste voordeel van een rotstuin is dat ze geweldig samengaan met waterpartijen. Rotstuinen zijn basaal en rauw, maar in combinatie met vijvers, fonteinen of watervallen – worden ze de ultieme ruimte voor sereniteit.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden