Electric heating

Wat is het beste matras voor mensen met last van hun rug?

Geplaatst op

Als je een slechte rug hebt moet je een stevig matras kopen zou je denken. Maar deze conclusie kun je nog niet zo snel trekken. Het is een beetje algemene kennis, maar hier is geen onderzoek aan vooraf gegaan. De laatste gedachten over matrassen concluderen, dat er niet een type matras is voor mensen met last van de rug, het ligt wat persoonlijker. Wij adviseren dus ook om zelf uit te zoeken wat voor jou het comfortabel ligt en voordat matras te gaan. Deze keuze maken kan moeilijk zijn, omdat er zoveel is om uit te kiezen. In deze blog helpen we je een handje met het maken van je keuze.

Een goed matras stimuleert een goede houding.

Je hebt het misschien niet door, maar een goede houding tijdens je slaap is heel belangrijk. Het is namelijk zo, dat in een verkeerde houding je spieren niet tot rust komen. Terwijl tijdens de slaap eigenlijk het moment daar is, dat je spieren tot rust moeten komen om te herstellen van wat je die dag hebt gedaan. Als een matras te hard of te zacht is, dan kan dit ervoor zorgen dat je houding tijdens de slaap verandert. Wat te hard of te zacht is ligt aan je persoonlijke voorkeur. Ook ligt het aan de gesteldheid van je heupen. Voor mensen met brede heupen raden wij aan om een zachte matras te kiezen, en mensen met smallere heupen kunnen beter voor een hard matras gaan.

Bij twijfel, ga medium

Er is onderzoek gedaan naar 300 mensen met last van hun onderrug. Een deel van deze groep mensen moest op een medium hard matras slapen, terwijl een ander deel op een hard matras sliep. De test duurde 90 dagen. Zij die op een medium hard matras sliepen, rapporteerde het minste last van hun rug. Wat je ook kunt doen is research doen naar een memory foam matras. Zo’n matras vormt zich naar de houding die jij aanneemt in bed. Het enige nadeel aan een memory foam matras is dat het heel erg warmte vasthoudt en het materiaal waarvan het is gemaakt is vaak wat chemischer.

Test je matras.

Je ligt ongeveer zo’n 6 tot 8 uur per nacht op je matras en dat zo’n 365 dagen in het jaar. Daarom is het belangrijk dat je een matras kiest dat bij je past. Als je bijvoorbeeld ergens in een hotel slaapt en je wordt heerlijk wakker, informeer dan even op wat voor matras je hebt gelegen. Of koop bijvoorbeeld een matras waarbij je een bepaalde tijd krijgt, waarin je hem kunt terugbrengen als je hem niet lekker vindt liggen. De meeste matrasverkopers hanteren een periode van 30 tot 100 dagen waarin je een matras terug kan sturen als hij niet iets voor jou is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden