Electric heating

Wat is een moderne kantoorinrichting?

Geplaatst op

Laat je niet misleiden door wat je online ziet als je Google “Modern Office Design”. De vele foto’s van hipsters die op banken met gestoffeerde tafels zitten, terwijl ze op iPads wegtikken, zijn meestal voor de show. Professionele kantoorontwerpers zullen trends in de psychologie van het menselijk gedrag verwerken. De elementen van het moderne kantoorontwerp die echt invloed hebben op het moreel en de productiviteit van werknemers zijn nogal alledaags en saai, maar dat is de uitdaging voor een goede ontwerper; om de alledaagse en saaie problemen op een zo innovatief mogelijke manier op te lossen. Wat is dan de drijvende kracht achter deze moderne veranderingen op de werkplek? Om eerlijk te zijn, het zijn de nieuwe generaties die de werkplek betreden. Bedrijven zijn nu op zoek naar het aantrekken en behouden van deze jongere werknemers. Hierdoor komen moderne kantoren overal tevoorschijn. Blijf lezen en leer hoe jeorganisatie een ruimte kan creëren die niet alleen modern is, maar die ook de productiviteit en het algemene werknemersgeluk bevordert.

Doe de tegenpool van de gevangeniscellen

De gevangenisdirecteur zal je vertellen dat kleine cellen betekenen dat er meer mensen worden vastgehouden voor minder geld, en ze zullen zeggen dat gewone grijze of beige kleuren op de muren goedkoper zijn dan mooie versieringen, maar het feit is dat deze omstandigheden en deze kleuren ideaal zijn voor het induceren van energiezuinige en depressieve staten in de gevangenissen die erin moeten leven. Maak je personeel niet onbewust depressief met gesloten deuren en saaie kleuren.

Ideeën voor een productief en modern kantoorontwerp

Kies bij het creëren van je moderne kantoorinrichting voor heldere en moderne kleuren. Moderne werkplekken kunnen een beroep doen op een gevoel van creativiteit en vooruitstrevendheid door middel van kleurenschema’s. Accenten met felle kleuren contrasteren met neutrale tinten (zoals wit) en kunnen een moderne sfeer creëren. Archiefkasten met een afwijkende kleur zijn meestal erg geliefd door het personeel.

Laat medewerkers een ruimte voor zichzelf uitsnijden

Ben je ooit een weekend in een hotel geweest en de persoon met wie je samen bent, legt zijn of haar spullen in de lades en op kleerhangers? Of de persoon met wie je samen bent pakt niet uit? Het feit is dat sommige mensen graag nestelen, en sommige mensen niet.

Ideeën voor een productief en modern kantoorontwerp

Sta je medewerkers toe om hun werkplek te veranderen, bijvoorbeeld door persoonlijke spullen mee te nemen en om foto’s neer te zetten. Dat zal de algehele sfeer van je kantoor verbeteren.

Geef werknemers de mogelijkheid om aan hun bureau te ontsnappen.

Zorg voor flexplekken. Veel bedrijven verhuizen naar een gedeelde ruimte waar hun medewerkers vrij kunnen rondlopen en rustig kunnen werken. Veel jongere medewerkers zijn geïnteresseerd in werkgevers die zich hiermee bezig houden. Zorg ook voor aantrekkelijk pauze ruimtes. Daar kunnen medewerkers even bijtanken.

Minder ontwijken betekent meer productiviteit

Noem het Feng Shui, of noem het psychologische barrières, maar het schaadt de productiviteit en de houding van een persoon als er altijd een fysieke barrière is voor de dingen die hij/zij wenst, zelfs als het ding dat hij/zij wenst is om over een kamer te lopen. Heb je je nooit afgevraagd waarom sommige mensen zo van streek raken omdat ze een pakje strak verpakte koekjes niet kunnen openen? Of waarom sommige mensen gewoon uitflippen vanwege het verkeer? Het maakt misschien niet uit of je een paar keer een fysieke barrière tegenkomt, maar stel je het effect voor als je het 4000 keer per jaar doet. Dus zorg als werkwever dat je kantoren zo ingericht zijn dat mensen zich vrij kunnen bewegen door de ruimte.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden