Electric heating

Waarom is een airco de moeite waard?

Geplaatst op

Als het erg heet is, dan kan dat behoorlijk ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Waardoor het slimme gebruik van airconditioning ineens erg belangrijk is. Dit is een investering die de moeite waard is. We nemen even de voordelen met je door. 

Het belang van airconditioning

Uit een onderzoek blijkt dat door de hitte oudere mensen serieuze gezondheidsklachten kunnen krijgen. Koel blijven met een efficiënte airconditioner is de beste manier om hittegerelateerde sterfgevallen en ziekten te voorkomen. 

Betere luchtkwaliteit

Airconditioners circuleren en filteren de lucht, waardoor verontreinigende stoffen en schimmels uit de lucht worden verwijderd. Dit is vooral belangrijk voor mensen die aan allergieën en astma lijden, omdat het juist deze irriterende stoffen zijn die een aanval uitlokken. Dit geldt echter alleen als je systeem schoon wordt gehouden en de filters regelmatig worden vervangen. Anders kan de airco juist bijdragen aan de luchtvervuiling binnenshuis.

Minder insecten en parasieten

De filters houden ook insecten buiten en zijn veel effectiever dan een hor voor een open raam. Insecten zijn vervelend, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor mensen met allergieën. Een van de voordelen van een goed airconditioningsysteem is dat het helpt huisdieren binnenshuis vlo- en teekvrij te houden,

Verbeterde efficiëntie van het personeel

We hebben allemaal wel eens de mentale traagheid ervaren die gepaard gaat met een dag die gewoon te warm is. Er is zelfs een wetenschappelijke basis voor. De energie die het lichaam gebruikt om zichzelf af te koelen beperkt ons vermogen om te denken en te redeneren. Wanneer kantoren of de technische groothandel voorzien zijn van airconditioning, kunnen mensen beter werken en betere beslissingen nemen. Het zijn niet alleen onze hersenen die lijden onder de hitte. Als het kwik stijgt, daalt ook het humeur terwijl onze hersenen vertragen, versnelt ons lichaam met een verhoogde hartslag en een hogere bloeddruk. Dit alles leidt tot agressiever gedrag, waardoor een koele omgeving de sleutel is tot het bewaren van vrede thuis, op het werk en in openbare gelegenheden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden