Electric heating

Waar moet je rekening mee houden bij de verkoop van je huis?

Geplaatst op

Je huis verkopen kan een verrassend tijdrovende klus zijn en emotioneel uitdagend, zeker als je het nog nooit hebt gedaan. Dat op dit moment de huizenmarkt zeer gunstig is voor verkopers in de vorm van veel vraag, doet daar niets aan af. Naast het feit dat er vreemde mensen in je huis komen die zeer kritisch kunnen zijn op de plaats waar je zelf jaren hebt gewoond hoor je wellicht ook niet zoveel willen bieden als jij het waard vind. Zonder ervaring kan dit een emotionele transactie worden en is de kans groot dat er fouten gemaakt worden. Daarom hebben we hier wat tips opgesteld om de verkoop soepeler te laten verlopen.

Schakel een verkoopmakelaar in

Zeker voor mensen die voor het eerst een huis gaan verkopen raden we aan om een goede verkoopmakelaar in te schakelen. Hoewel je een commissie over de verkoop moet afdragen, zorgt een verkoopmakelaar voor de beste verkoop van je woning en kan je een hoop zorgen besparen. Neem bijvoorbeeld een verkoopmakelaar in Eindhoven. Als ze al jaren actief zijn als verkoopmakelaar hebben ze een naam opgebouwd als een organisatie met een goed aanbod. Voor kopers is dat een aantrekkelijk punt om de woningtocht te starten. Daarnaast kunnen ze ervoor zorgen dat jouw woning het best in de markt gezet wordt met professionele foto’s, aanwezigheid op diverse websites en social media en leiden ze de bezichtigingen. Voornamelijk bij de onderhandelingen heb je het voordeel dat ze dit al vaker gedaan hebben en dus het onderste uit de kan kunnen halen voor jou als verkoper. 

Zet geen onrealistische prijs

Of je nu een verkoopmakelaar inschakelt of toch kiest om het zonder te doen, zorg dat je een juiste vraagprijs zet. Sommige mensen proberen maximaal te profiteren van een huizenbubbel en dus met flinke winst hun huis te verkopen. Een te hoge vraagprijs kan echter geïnteresseerde mensen bij voorbaat ontmoedigen, zeker gezien de kennis van het overbieden dat tegenwoordig vaak gebeurt. Het is verstandiger om lager in te zetten en de grotere interesse te laten werken in je voordeel.

Verkopen in de wintermaanden

Je verwacht het wellicht misschien niet, maar er is een beste tijd om een huis te verkopen en de winter, specifiek de feestdagen, is dat niet. Een periode als het begin van de lente over het algemeen ideaal om de verkoop van je woning op te starten, omdat er meer mensen actief op zoek zijn.

Bezuinigen op het maken van goede foto’s

Hoewel iedereen toch een woning eerst moeten zien voor ze daadwerkelijk overgaan tot een aankoop, zijn goede foto’s het eerste wat de interesse van mensen echt kan opwekken. Zorg dat jouw woning er positief bovenuit springt door de foto’s op Funda of een makelaarswebsite. Daarnaast is het soms mogelijk om een digitale rondleiding te maken van je woning! Hoe beter je online gepresenteerd wordt, des te meer mensen geïnteresseerd zijn om in het echt een kijkje te komen nemen. Zet dus niet alleen foto’s die je met je eigen telefoon hebt gemaakt online, maar denk echt na over hoe je bepaalde ruimtes er het beste uit kan laten komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden