Electric heating

Waar kun je het best gaan wonen als je ruimte zoekt?

Geplaatst op

In de verschillende provincies in Nederland worden verschillende prijzen per vierkante meter gehanteerd. Zo betaal je gemiddeld in Noord-Holland €2750 per vierkante meter en in Groningen slechts €1650. Naarmate mensen wat ouder worden, zoeken ze vaak wat meer de ruimte op. Dan is het handig dat je niet de hoofdprijs betaalt per vierkante meter. In deze blog gaan we het hebben over provincies die ruimtelijk en betaalbaar zijn.

1.      Groningen

Groningen is de goedkoopste provincie om in te wonen per vierkante meter. Dat is best grappig want in de stad Groningen betaal je nog ongeveer €2800 per vierkante meter. De provincie Groningen kampt echter wel met aardbevingen waardoor sommige huizen voortdurend gerenoveerd moeten worden. Mensen willen dit liever vermijden en kiezen zodoende voor een andere provincie om in te wonen.

2.      Friesland

Friesland is na Groningen de goedkoopste provincie om te wonen. Zo betaal je €1750 euro per vierkante meter. Het nadeel aan het wonen in Friesland is dat je zo noordelijk in het land ligt en daarom ver van de randstad. Dit wordt door sommigen overigens ook als een groot voordeel gezien. De reis naar Zuid-Europa duurt zo ook wat langer.

3.      Limburg

Limburg is op twee na de goedkoopste provincie om in te wonen. Je betaalt €1825 per vierkante meter in Limburg. Je ziet dus een relatie tussen provincies die aan de buitenkant van het land liggen en de vraagprijs voor huizen. Het is namelijk iets minder praktisch om ver in een uithoek in Nederland te wonen. Een centrale plek is wat praktischer.

Conclusie

Als je de ruimte opzoekt, dan is het praktisch om niet teveel per vierkante meter te gaan betalen. Vaak gaat ruimte ook gepaard met rust, dus zeker als je wat ouder wordt, is het handig om in één van bovenstaande provincies te gaan wonen. Je wilt dan niet de hoofdprijs betalen voor een vierkante meter huis en je wilt rust aan je hoofd. Je kan er dan altijd nog voor kiezen om de drukte op te zoeken in een stad, alleen zijn deze vaak wel ver weg in bovenstaande provincies. Probeer jij je huis te verkopen in Amsterdam om in een rustigere provincie te gaan wonen? Dan adviseren we jou om de site te bezoeken van makelaar Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden