Electric heating

Verduurzaam je woning met deze 3 tips!

Geplaatst op

Of je nu een nieuwe woning wil kopen of je je bestaande woning hebt, er zijn verschillende manieren waarop je je huis kunt verduurzamen. Omdat je in sommige gevallen door de bomen het bos niet meer kunt zien, hebben we in deze blog een aantal handige tips en adviezen voor je opgesomd in deze blog. In deze blog delen we met jou welke manieren van het verduurzamen van je woning je eenvoudig kunt doen.

Nota bene: wanneer je een nieuwe woning wil kopen, laat je dan van te voren goed informeren! De makelaar kan je helpen met inzien en het interpreteren van diverse zaken zoals energielabel en reeds door eerdere bewoners gedane investeringen met betrekking tot duurzaamheid.

Zonnepanelen

Iedereen weet wel wat zonnepanelen zijn. We hoeven dit dus niet wat verder aan je uit te leggen. Alleen willen we nog wel even met je delen hoe het nu precies zit met het terugverdienen. Het is namelijk niet zo dat opgewekte stroom ergens wordt opgeslagen, althans, zolang je geen accu in je huis hebt. Wat er meestal gebeurd, is dat de opgewekte stroom direct wordt teruggeleverd aan het stroomnetwerk. Voor het leveren van deze stroom, die dus niet door de energiemaatschappij hoeft te worden opgewekt, krijg je een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding verschilt afhankelijk van de energieleverancier waarbij je bent aangesloten.

Daarnaast krijg je ook nog een korting op de stroom die je afneemt van de energiemaatschappij. Je hebt dus eigenlijk twee keer voordeel van het aanschaffen van zonnepanelen. Alleen zijn er wel berichten dat de overheid mogelijk dit tweede voordeel (de korting op de afgenomen stroom) over een poos zal willen stopzetten. Houd hier dus rekening mee wanneer je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen.

Verbeter de isolatie van je woning

Het kan in de winter erg koud worden in Nederland. We zien dan ook dat de stookkosten doorgaans toenemen in de winter om ervoor te zorgen dat je er thuis toch lekker warmpjes bij zit. Het is alleen wel erg zonde dat, wanneer deze kosten al hoog zijn, ze nóg hoger zijn doordat je woning niet goed is geïsoleerd! Je maakt dan als het ware onnodige kosten en stookt voor de buitenlucht. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar het is ook nog eens slecht voor het milieu. Zorg er daarom voor dat je huidige woning, of de woning die je op het oog hebt voorzien is van goede isolatie van ramen, kozijnen en deuren.

Warmtepomp

Ten slotte is ons advies om een warmtepomp te overwegen. Deze zijn in de aanschaf wel erg duur, maar ook hier zul je na verloop van tijd de investering kunnen terugverdienen. Er zijn veel vragen omtrent warmtepompen met betrekking tot de subsidies en de gepaarde kosten. Houd daarom de ontwikkelingen goed in de gaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden