Electric heating

Veiligheid in je woning garanderen

Geplaatst op

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de veiligheid van je woning te garanderen. Niet iedereen heeft de verschillende belangrijke punten die hierbij komen kijken helemaal paraat. Daarom hebben wij deze blog voor je geschreven. Dan is het een stuk eenvoudiger om je woning veilig te houden. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips in deze blog. 

Onderhoud van je cv-ketel

Een van de meest belangrijke dingen die je kunt doen (of laten doen) om je woning veilig te maken en te houden, is het laten checken en onderhouden van je cv-ketel. Er zijn gevaren verbonden aan een slecht werkende cv-ketel. Zo kan je een koolmonoxide vergiftiging oplopen. Dat koolmonoxide gas is dodelijk, dus je wilt niet dat dit in je woning komt. Laat je cv-ketel dus goed checken. Cv ketel onderhoud is kort gezegd belangrijk voor de veiligheid in je woning. 

Brand- en koolmonoxidemelders 

Het is mogelijk dat er brand uitbreekt in je woning. Dat zijn natuurlijk een van de vreselijkste dingen. Gelukkig is er een mogelijkheid om op tijd gewekt te worden wanneer er iets dergelijks aan de hand is. Dat kan met behulp van brandmelders. Je kunt ze op strategische plekken ophangen in huis. Zoals in de woonkamer, het trappengat en op zolder. Ook een melder van koolmonoxide is erg belangrijk, omdat het voor kan komen dat een cv-ketel niet goed werkt. Laat dan ook zeker je cv ketel goed onderhouden door een erkende installateur. 

Plaatjes op de stopcontacten

Wanneer je kleine kinderen hebt, dan wil je natuurlijk dat ze geen enkel risico lopen als het gaat over de stopcontacten. Je kunt deze hoog plaatsen. Wanneer ze laag geplaatst zijn, is het mogelijk om een afdekplaatje ervoor te zetten. Zo zullen ze niet een naald of iets dergelijks in de stopcontacten kunnen steken. 

Zorg dat je altijd gebruikmaakt van de juiste stekkerdozen. Deze kunnen ook het beste op plekken gelegd worden waar kinderen niet bij kunnen. Kijk goed hoe veilig de verschillende stekkerdozen zijn. Online is daar veel informatie over te vinden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden