Electric heating

Tips voor het aanschaffen van kunstgras

Geplaatst op

Bij de keuze van kunstgras is niet alleen het geld van belang. Er zijn verschillende andere factoren die ervoor zorgen dat je een kunstgras gazon koopt, die nog jaren meegaat. Kunstgras is immers een grote investering. Hier zijn een paar dingen om te overwegen voordat je de beslissing neemt.

Hoe vaak gebruik je het kunstgras

Hoe vaak wordt je nieuwe kunstgrasveld gebruikt? Hoeveel voeten of poten zullen er elke dag over het oppervlak lopen? Het gebruik is zeker een belangrijke overweging. Als je kiest voor een grasmat die niet is ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik door mensen of huisdieren of door het plaatsen van een hekwerk, kan je investering vrij snel verslijten.

Als je kinderen graag buiten spelen, en je huisdieren hoeven alleen maar een paar keer per dag in de zon te ravotten, kies dan voor een duurzame grasmat.

Kwaliteit van het product

Kunstgras van goede kwaliteit wordt gemaakt van polypropyleen, polyamide, polyethyleen garens of een mengsel van alle drie. Bovendien vind je kwaliteitsvolle grasmatten die gelijkmatig op de rug liggen, kleurvast zijn en goed gestikte plukjes bevatten. Verwacht meer te betalen bij de keuze voor kunstgras dat goed gemaakt is. Laat dat je echter niet afschrikken. Op de lange termijn bespaar je meer. Kunstgras is een spel waarbij kwaliteitsproducten elke keer weer winnen. Daarom besteedt kunstgrasconcurrent.nl het grootste deel van zijn inspanningen aan het selecteren van een inventaris die voldoet aan of groter is dan jouw behoeften aan een kunstgras gazon.

Wees niet bang om monsters te vragen, vooral als je online koopt. Je wilt het product uit de eerste hand ervaren voordat je een hele grasmat besteld. Dit is een product dat je moet zien en aanraken voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Gewicht en dichtheid

Bij de keuze van kunstgras heeft de dichtheid betrekking op het aantal synthetische garens per vierkante meter grasmat. Kunstgras met een hoge grasdichtheid is duurzamer. Ze zijn ook duurder. Concessies kunnen worden gemaakt voor de dichtheid als de prijs een factor is en je kunt compenseren met een zekere mate van vulling. Bij kunstgrasconcurrent.nl werken we samen met jou om ervoor te zorgen dat het gazon past bij jouw financiële, gebruiks- en esthetische behoeften.

Wat het gewicht betreft, hoe hoger de kwaliteit, hoe meer je kunstgras zal wegen. Dit is natuurlijk niet van belang bij een traditionele installatie. Als je echter een groene ruimte op een terras installeert voor een hoogbouw appartement, of bijvoorbeeld een dakbalk, dan moet je de draagkracht van de constructie controleren om er zeker van te zijn dat je dat bepaalde type kunstgras kunt installeren.

Steunen en opvullen

Bij de keuze van kunstgras variëren de soorten vullingen. Meestal worden zand en grind gebruikt als onderdeel van het installatieproces. Er zijn ook andere soorten vullingen. Het doel is om je gazon veerkrachtig en veerkrachtig te houden. Bespreek de mogelijkheden met je installatiebedrijf om te zien wat voor je het beste werkt.

Voor de kunstgrasrug wordt polyurethaan of latex gebruikt. Poly gecoate kunstgras zet niet uit en krimpt niet, latex wel. Als je je grasmat installeert in een gebied dat bekend staat om zijn extreme hitte, kies dan voor een product op basis van polyurethaan. Dit zorgt ervoor dat je gazon niet krimpt of uitzet, waardoor bellen, rimpelingen en scheuren ontstaan.

Kleur

Dit is een belangrijke. Het kan verleidelijk zijn om een gras te kiezen dat er echt groen uitziet, maar wees voorzichtig. Eenmaal geïnstalleerd, zal het eruit springen als een zere duim. De meeste van die supergroene grasproducten zijn ook goedkoop. Op de lange termijn zult u duurzaamheidsproblemen hebben.

Bij het kiezen van kunstgras is het het beste om te kiezen voor een product dat verschillende tinten groen heeft. Olijfgroen, donkergroen en limoengroen gemengd met elkaar bieden een meer weelderige en natuurlijke uitstraling. Zoek ook naar gras dat niet helemaal uniform is. Dit zal de aantrekkingskracht van het gras verminderen. Misschien wilt je ook zoeken naar een product dat enkele bruine vlekken bevat. Hierdoor ziet je tuin er nog natuurlijker en voller uit.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden