Electric heating

Tips voor een volledig elektrische keuken op maat

Geplaatst op

Voor de meeste mensen is de keuken het centrale hart van de woning. Een plek om heerlijk te ontspannen en met je kookkunsten aan de slag te gaan. Een keuken wordt tegenwoordig voor veel meer ingezet. Zoals een eigen bar, een plek om rustig te zitten en een boek te lezen of een vaste plek voor het eten van je ontbijt. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet om een keuken volledig op maat te laten maken.

Stel jouw keukendoelen samen

Een keuken hoeft niet duur te zijn. Wanneer we proberen te dromen over onze droomkeukens dan denken we vaak gelijk dat we de prijs toch niet kunnen betalen. Desniettemin is met een keuken op maat veel mogelijk, zoals deze keukens uit Almere. Het belangrijkste is om voor jezelf een aantal wensen en doelen op te stellen waar jouw droomkeuken aan moet voldoen. Vervolgens kan er op basis van je budget de beste bijhorende invullingen gegeven worden aan jouw persoonlijke keukenontwerp.

Ga volledig elektrisch

Steeds meer woningen worden gasloos. Dit geldt ook voor de keuken. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van inductiekookplaten. Een mooi en goedkoper alternatief voor het gasfornuis. Woon je al een gasloze woning? Dan is een volledige elektrische keuken al onmisbaar. Denk hierbij ook aan een oven die volledig werkt op elektriciteit. Voor het complete plaatje kan er nog een vloerverwarming aangelegd worden in jouw woning, waaronder de keuken. Die vervolgens draait op een elektrische ketel. Dan beschik je over alle basiselementen voor het aanschaffen van een duurzame keuken.

Indeling bepaling

Een keuken op maat klinkt ideaal, maar waar moet je nou beginnen met indelen? We helpen je graag op gang. Er geldt een ongeschreven driehoek-designregel met een drietal basiselementen. We hebben het dan over de: 

  • Kookplaat
  • Koelkast
  • Gootsteen

Het advies is om tussen deze drie basiselementen maximaal drie meter afstand te houden. Daarnaast moet de koelkast en de gootsteen maximaal een meter uit elkaar liggen. Uit ervaring is gebleken dat je op deze manier, ongeacht de rest van de indeling, het optimale comfort behoudt voor het gebruiken van je keuken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden