Electric heating

Tips voor een comfortabel en ecologisch leven

Geplaatst op

Wanneer ben je in deze blog mee langs enkele tips voor een ecologisch en comfortabel leven. Ze zijn makkelijk toe te passen en je hebt er veel profijt van. Ben jij benieuwd wat wij voor jou in petto hebben? Lees dan snel verder.

Ecologisch verantwoord wonen

Veel mensen denken dat ecologisch verantwoord wonen een grote uitdaging is die maar moeilijk te realiseren is. Dit is echter niet het geval, want met enkele tips ben je al behoorlijk groen bezig. Een van de grootste problemen met woningen op ecologisch gebied is het teveel aan energieverbruik. Meer specifiek kunnen we zeggen, dat er te veel verspeelt wordt. Hoe kan dit? Dat komt omdat sommige zaken niet op orde zijn, zoals de isolatie van de muren en de beglazing in de ramen. Wanneer je dit aanpakt zul je zien dat je energierekening behoorlijk naar beneden gaat en daarmee ook je ecologische voetafdruk kleiner wordt.

Comfortabel en groen

We willen allemaal comfortabel wonen, daar hoort een goed binnenklimaat bij. Daarvoor hebben wij allerlei machines uitgevonden die dit voor ons regelen, denk aan klimaatbeheersing, airco en verwarmingssystemen. 

Deze gebruiken allemaal energie. Maar ze gebruiken nog meer energie wanneer je isolatie niet op orde is. Maar comfortabel wonen is meer dan het klimaat, natuurlijk gaat het ook om hoe je woning eruit ziet en welke meubels die in huis heb staan. Zelfs de verf op je muren is een onderwerp wanneer we praten over ecologisch verantwoord wonen. Al deze zaken kunnen materialen bevatten die schadelijk voor het milieu zijn of waarbij voor de productie schadelijke stoffen gebruikt worden. Probeer altijd te achterhalen of je producten wel op een groene manier gemaakt worden. Dan woon je lekker groen en comfortabel.

Technische mogelijkheden voor meer comfort

Groene keuzes maken is dus belangrijk, ook als het gaat om het aanbrengen van techniek om het thuis een stukje comfortabeler te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rolluiken, die je vanuit je woning heel eenvoudig met een handzender kan bedienen. Dat scheelt een boel werk, want je hoeft ze niet met de hand dicht te draaien en het zorgt voor een gevoel van veiligheid, omdat deze rolluiken de ramen goed afsluiten en inbrekers hierdoor zeker geen kans krijgen. Dit is een van de reden waarom veel mensen rolluiken kiezen, erg handig ook wanneer je op vakantie gaat. Daarbij staan rolluiken ook netjes en strak op de gevel van je huis. 

Heb je geen zin om te stofzuigen, tegenwoordig is er een robotstofzuiger die jou helpt. Je gaat gewoon naar je werk de stofzuiger doet zijn werk, je komt thuis en je hoeft niet meer te stofzuigen. Ben je even naar de supermarkt gegaan en weet je even niet meer wat er in je koelkast staat, kijk dan via je smartphone in de koelkast. Hoe dat kan? De meest moderne koelkasten kunnen een foto maken van de inhoud van de koelkast. Ook hebben ze vaak een touchscreen waarmee je recepten op internet kan vinden. 

Tegenwoordig is Google steeds meer vindbaar in moderne huizen, bijvoorbeeld in de gestalte van Google Home, een soort persoonlijke assistent. Dit is een kastje dat in huis staat waar je vragen aan kan stellen en is verbonden met het internet. Apparaten bedienen en informatie opvragen wordt hiermee een fluitje van een cent. Ook de Google Chromecast is een favoriet tegenwoordig, daarmee kun je van elke tv een Smart TV maken. Je kunt eenvoudig YouTube of Facebook er naartoe streamen. Entertainment hoort natuurlijk ook bij comfortabel leven. Zo zijn er tal van technische mogelijkheden die jou in staat stellen om het leven aangenamer te maken. 

Leuk dat je onze blogs leest! Blijf ons volgen zodat we je op de hoogte kunnen houden over energietoepassingen, woningdesign en tal van technische mogelijkheden ten behoeve van thuiscomfort.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden