Electric heating

Tips bij het verhuren van je woning in Amsterdam

Geplaatst op

Stel je voor dat je een trotse huiseigenaar bent van een pand in Amsterdam. Maar, volgend jaar wil je een mooie reis van een paar maanden gaan maken. Het is dan natuurlijk zonde om een gewild pand leeg te laten staan. Een goede optie is het dan om je woning tijdelijk te verhuren, zodat je niet betaalt voor iets waar je eigenlijk geen gebruik van maakt. Er zijn wel wat dingen waar je als verhuurder rekening mee moet houden.

Wees op de hoogte van je verantwoordelijkheden

De beslissing om je huis te verhuren betekent dat je van huiseigenaar en bewoner naar een verhuurder gaat, en met deze nieuwe status, komt een grote verantwoordelijkheid.

Controleer in eerste instantie of jouw hypotheek je in staat stelt je woning te verhuren, aangezien sommige overeenkomsten voorbehouden bevatten om te voorkomen dat woningen worden verhuurd. Als je niet zeker bent, maak dan een afspraak met je hypotheekverstrekker en zij kunnen je hierover adviseren.

Als verhuurder ben je 24 uur per dag en 7 dagen per week aan het werk, dus wees bereid om op elk moment van de dag of de nacht telefoontjes van de huurder te ontvangen, omdat veel zaken direct aandacht behoeven. Het gaat dan met name natuurlijk om de verwarming, ketels of elektra. Je bent verantwoordelijk voor alle reparaties en onderhoud en zorgt voor het opknappen van het interieur en het exterieur van de woning wanneer dat nodig is.

Voorbereiden voor de verhuur

Voor het woning verhuren in Amsterdam is het belangrijk dat je de woning eerst goed voorbereid. Denk bijvoorbeeld aan het gemeubileerd of niet-gemeubileerd verhuren. Persoonlijke eigendommen of zaken van waarde moeten van de woning worden verwijderd, en zorg ervoor dat al het onbruikbare uit de woning wordt verwijderd.

Je kunt je woning het beste zo neutraal mogelijk in de verhuur zetten. Dat wil zeggen dat je muren bijvoorbeeld een witte, lichte kleur hebben. Neutrale kleuren stellen de huurder in staat om zich een beeld te vormen van het wonen in de ruimte en maken de woning ook gemakkelijk te onderhouden bij elke huurderwissel. En vergeet niet dat de buitenkant van de woning – het verfraaien van de buitenruimte – de woning aantrekkelijker zal maken voor de huurders.

Daarnaast kan het verstandig zijn om bij iedere huurderwissel een grote schoonmaakbeurt uit te laten voeren door een professioneel bedrijf. Zo kun je je woning weer fris in de verhuur doen.

Omarm een verhuurmakelaar om je te begeleiden

Bovenstaande kan veel voeten in de aarde hebben bij woningen verhuren in Amsterdam. Om je meer rust in je hoofd te gunnen, nemen verhuurmakelaars jouw zorgen over wetten en regels uit handen. Bovendien zorgen ze voor goede huurders en begeleiden ze bezichtigingen, zodat je je daar niet mee bezig hoeft te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden