Electric heating

Redenen om een woning te kopen met elektrische verwarming

Geplaatst op

Wanneer je bezig bent met het zoeken van woningen, dan raden we aan om verder te kijken dan alleen de buitenkant. Steeds meer huishoudens houden rekening met de niet direct zichtbare aspecten van een woning. Zoals woningisolatie en de manier van verwarmen. In deze blog behandelen we het kopen van een woning met elektrische verwarming. Lees onze redenen waarom je dit zou moeten doen.

Hoe gaat elektrisch verwarmen in zijn werk? 

Er zijn meerdere manieren om een woning elektrisch te verwarmen. Er zijn diverse elektrische systemen die gebruik maken van een weerstandsdraad die met elektrische stroom wordt opgewarmd. Deze zit bevestigd achter een stalen behuizing wat vervolgens zorgt dat een metalen plaat opwarmt. Deze verwarmt de lucht en deze lucht wordt vervolgens verspreid door je woning. Daarnaast is er nog de mogelijkheid dat deze verwarmdraden in vloeren en plafonds worden geplaatst en zo via deze weg direct de ruimte verwarmen. 

Voordelen elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen is een prima alternatief voor gasverwarming. Dit scheelt namelijk flink op de energierekening. Daarnaast gaan elektrische verwarmingssystemen veel langer mee dan een gemiddelde cv-ketel. Daar ben je daarentegen ook veel onderhoud aan kwijt. Mocht de elektrische verwarmingssysteem defect gaan, dan is deze vaak met goedkope onderdelen te vervangen. 

Let hierop bij de aankoop van je woning

Het gebruik maken van elektrische verwarming biedt veel voordelen. Deze voordelen kun je alleen benutten als je huis ook goed geïsoleerd is. Let daarom bij het bekijken van woningen hoe de isolatie is geregeld. Mocht je op een later moment nog elektrische verwarming willen aanschaffen, dan raden we aan om eerst te kijken naar de isolatie van de woning. Zorg dat deze eerst op orde is voordat je overgaat tot het kopen van een elektrisch verwarmingssysteem. 

De juiste makelaar

Het vinden van een woning met een elektrische verwarming start met het uitzoeken van de juiste makelaar. Ga in gesprek met diverse makelaars en kijk welke makelaar goed past bij jouw woonwensen. Hoe meer kennis een makelaar heeft over jouw specifieke wensen hoe beter. Kom in contact met van der Linden makelaar Haarlem voor een ervaren makelaar in en rondom Haarlem.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden