Electric heating

Nieuw bed: Waar moet ik op letten?

Geplaatst op

Wanneer je een nieuw bed wilt kopen, zijn er heel wat punten waar je op moet letten. Daarom geven wij in deze blog 3 tips voor het kopen van een nieuw bed. 

De hoogte

Een laag bed in de slaapkamer laat de ruimte groter lijken, maar is misschien wat minder praktisch op verschillende vlakken. Als je een hoog bed koopt, zorg je ervoor dat je rug minder belast wordt bij het in- en uitstappen. De ideale hoogte tussen het matras en de vloer is ongeveer 50 centimeter. Dit komt ongeveer overeen met de knieholte waardoor de rug en knieën niet belast worden. In- en uit bed stappen wordt dan net zo makkelijk als dat je in een stoel gaat zitten. Het opmaken van het bed gaat dan ook makkelijker en is daarbij ook minder belastend voor je rug.

Het matras

Matrassen zien er natuurlijk allemaal hetzelfde uit, maar toch zit hier heel veel verschil in. Zo kan de dikte en grootte van het matras enorm verschillen. Dit geldt ook voor het materiaal waarvan het is gemaakt. Wanneer je op een verkeerd matras slaapt, dan kan je rug- en nekklachten ontwikkelen. Een goed matras is dus nodig. Het is dan ook aangeraden om naar de winkel te gaan om een matras te kopen. Je kan ze dan allemaal even testen. Dit lukt dus niet als je deze online bestelt. Een matras gaat ongeveer 10 jaar mee.

De bodem

Wanneer je een goed matras hebt, zal deze pas helemaal tot zijn recht komen wanneer je een goed beddenbodem uitkiest. Deze beddenbodem zorgt namelijk voor één derde van de totale schokabsorptie. Ook het luchten van het matras hangt af van de bodem. Als je hier meer informatie over wilt, kan je terecht bij de specialisten van bed den haag. Zij zullen antwoord geven op al je vragen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden