Electric heating

Nietpistool is onmisbaar bij het aanleggen van onder meer elektrische verwarmingssystemen

Geplaatst op

Heel simpel, bij bepaalde werkzaamheden kun je simpelweg niet zonder bepaalde gereedschappen. Dat klinkt wellicht wat vaag, maar een tekstschrijver kan bijvoorbeeld niet zonder een toetsenbord, zoals de specialist in verwarmingssystemen bij het de installatiewerkzaamheden altijd een nietpistool bij de hand heeft. Het nietpistool is wat de auto voor de taxichauffeur is.

Een andere benaming voor een nietpistool is tacker

Een nietpistool wordt ook wel eens een tacker genoemd. Je zou het eveneens kunnen zien als een uitgebreidere en zwaardere variant van een nietapparaat. Een nietpistool werkt op basis van een veersysteem of perslucht. Ook wordt wel eens gebruikgemaakt van een elektromagneet om ervoor te zorgen dat het materiaal vast geschoten kan worden. Het grootste verschil als je kijkt naar eerst de nietmachine en vervolgens het nietpistool is wel dat een nietpistool geen plaatje heeft om de pootjes van de nietjes te buigen. Dat is dan ook precies de reden dat je met een nietpistool de nietjes volledig in het materiaal schiet.

Onmisbaar in de gereedschapskist met onmisbare gereedschappen

Wil je gebruikmaken van een nietpistool, dan is het belangrijk om scherp te letten op de lengte van de nietjes. De lengte dient afgestemd te zijn op de dikte van het materiaal. Je moet zien te voorkomen dat een deel van de nietjes er aan de andere kant van het materiaal weer uitkomt. Let daar dus altijd goed op. Je ziet behalve bij de specialist in verwarmingssystemen dat het nietpistool ook binnen de stoffering wereld ondertussen onmisbaar geworden is. En ondertussen ontdekken steeds meer andere sectoren de toegevoegde waarde van het veelzijdige nietpistool.

Met een nietpistool ben je in staat om sneller te werken

Door met een tacker te werken kan veel sneller gewerkt worden. Nietpistolen doen ook al dient om isolatiemateriaal gemakkelijker te laten hechten aan bijvoorbeeld plafondplaten. Zonder een deugdelijk nietpistool bevestig je veel minder gemakkelijk folie en vloeren en het egaliseren van boordplaten is ook typisch een klusje waarbij je gebruikmaakt van een handig nietpistool. Daarmee is dit onschuldige pistool in tal van verschillende sectoren een vaste waarde in de gereedschapskist met onmisbare gereedschappen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden