Electric heating

Kleine aanpassingen voor een verfrissend interieur

Geplaatst op

Het interieur van je woning is bepalend voor de sfeer in huis. Een passend interieur zorgt voor een optimaal thuisgevoel. Toch zijn er veel mensen die moeite hebben met het vinden van de juiste huisstijl en hebben hulp nodig van een specialist om al hun wensen en voorkeuren te vertalen naar een nauwsluitend interieur. De zoektocht naar een interieur dat volledig aansluit op je wensen  houdt echter nooit op. De trends veranderen voortdurend en ook je smaak en interesses veranderen regelmatig, waardoor je regelmatig toe bent aan een verandering in de sfeer van je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zomermaanden, waarin een groot deel van de mensen behoefte heeft aan een licht en zomers interieur. Daarentegen krijgen donkere tinten de voorkeur in de koudere maanden, waardoor het interieur continu verandert. Is je woning ook toe aan een kleine verandering, maar weet je niet precies in welke hoek je het moet zoeken? Er zijn veel opties om door middel van een kleine aanpassing een nieuwe touch te geven aan het interieur van je woning. In dit blog geven we je een aantal tips. 

Verfresten

Nadat je een nieuwe woning hebt gekocht, is het zaak om je huis helemaal in te richten naar eigen smaak. Dit doe je bijvoorbeeld door alle muren te verven, de vloer te vervangen en je eigen meubels te plaatsen in de gewenste opstelling. Het verven van de wanden is een van de makkelijkste manier om direct een frisse sfeer te creëren. Nadat je alle wanden geschilderd hebt, is de kans groot dat je nog verf over hebt. Er zijn dan ook veel mensen die halve potten verf bewaren in de schuur of elders. Wanneer je toe bent een aan vernieuwd interieur komen deze verfpotten van pas. Gebruik ze om bijvoorbeeld houten meubels een nieuwe kleur te geven of een bepalende wand in huis te voorzien van een nieuwe kleur. Zo creëer je contrast in je woning en krijg je een hele nieuwe sfeer in huis. 

Groen in huis

Een groeiende trend op het gebied van accessoires in de woonkamer zijn decoratietakken zoals takken van een katoenplant of gedroogde pluimen. De gedroogde takken of planten zijn relatief goedkoop en bieden net dat extra beetje sfeer waar je naar op zoek bent. De gedroogde platen worden vaak in mooie robuuste vaas geplaatst. Een groot voordeel hiervan is dat je lege ruimtes eenvoudig opvult, nauwelijks onderhoud hoeft uit te voeren en de planten relatief lang meegaan. 

Nieuwe meubels

Het aanschaffen van nieuwe meubels is een van de beste manieren om de sfeer in huis te veranderen. Met name het veranderen van de kleur of het materiaal van bijvoorbeeld je eetkamerstoelen zorgt voor een hele andere sfeer. Naast het vervangen van huidige meubels is het ook mogelijk om je huidige meubels aan te vullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een poef bij de bank of een bijpassende lamp. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden