Electric heating

Je keuken op een ecologische manier inrichten

Geplaatst op

We vinden altijd heel erg leuk om je te inspireren met leuke blogs, zodat je je thuis lekker aan de slag kunt. Daarom gaan we vandaag in deze blog vertellen hoe jij je keuken op een ecologische manier kunt inrichten. Lees snel verder en laat je inspireren door de leukste ideeën voor je ecologische keuken.

Energiezuinig

Zoals overal in het huis is het ook in de keuken belangrijk dat je energiezuinig werkt. Een tip van ons is om te werken met een vloerverwarming gecombineerd met een gietvloer. Deze twee gaan zo mooi samen omdat de gietvloer de warmte goed door laat en niet beschadigd raakt door het in en uit krimpen van de verwarming ten gevolge van de warmtewerking. Kies ook voor keukenapparaten met een een goed energielabel. Hoe groter hoe beter. Vraag de keukenapparatuur expert hier naar. Je bestaande tegelvloer verven is ook mogelijk, dan breng je een kunststof laag aan op de tegels. Laat je hierover informeren om er achter te komen hoe dit in jouw situatie kan uitwerken. 

Grote ramen

De zon is een natuurlijke energieleverancier, maar dan moeten we wel goed gebruik van haar kracht maken. In oude keukens vind je nog wel eens kleine ramen, maar in de nieuwe ecologische keuken is het goed om grote ramen te kiezen. Zo kan er veel zonlicht naar binnen vallen dat het interieur warm maakt.

Isolatie van de muren

Om alle warmte goed vast te kunnen houden, is isolatie van de muren belangrijk. Er zijn bedrijven gespecialiseerd om de spouwmuren te vullen met bepaalde parels die uitzetten waardoor er een bijzonder efficiënte laag ontstaat die de warmte binnenhoudt. Of andersom, die de warmte buiten houdt en de koelte binnen, bijvoorbeeld als het in de zomer heet is en je wilt graag dat het fris blijft in de keuken. 

Dubbele beglazing

Door te kiezen voor dubbele beglazing is het mogelijk om warmte of koelte makkelijk binnen en buiten te houden. Op deze manier zou je op je energiekosten besparen, omdat de verwarming en de airco niet zo hard hoef te draaien. Tussen de platen zit een laagje lucht dat isoleert. Het is mogelijk om dubbele beglazing te nemen, maar er is ook een variant met driedubbele beglazing. Soms kun je een subsidie krijgen voor aanpassingen aan de woning waarmee je energie bespaart, dus zoek dit altijd uit of vraag er de lokale glasleverancier na.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden