Electric heating

In drie stappen een koopwoning vinden

Geplaatst op

Het proces om een huis te kopen is lang en intensief. Dit geldt voor zowel de eerste keer als de zesde keer. Al is het natuurlijk voor de eerste keer altijd extra spannend. Een makelaar zal je helpen en begeleiden tijdens de koopfase, maar er is genoeg wat je zelf alvast kunt gaan uitzoeken. Zo voorkom je onverwachte zaken en hoe meer je verdiept hoe soepeler het proces zal verlopen. We helpen alvast met 3 basistips. Daarna kun je de lokale makelaar inschakelen. Neem dus voor een woning in Utrecht contact op met een makelaar in Utrecht.

Creëer een keuzefilter

Je kunt het beste beginnen met je persoonlijke woonwensen. Daarna kun je gaan focussen op type woningen, locaties en andere omliggende voorzieningen. Houdt hierbij rekening dat het perfecte plaatje lastig te vinden is, maar door 2 of 3 vaste eisen te stellen zul je altijd een woning vinden die goed bij je past. Maak een prioriteitenlijst met zaken die een absoluut van belang zijn in je nieuwe woning:

  • Type vloer
  • Raamvoorziening
  • Isolatie en geluid
  • Aanwezigheid tuin/balkon
  • Aanwezigheid werkplaats, garage of schuur

Door een prioriteitenlijst te maken van de bovenstaande wensen heb je een mooie filter om vervolgens een woning uit te gaan kiezen.

Locatie onderzoek

Doe alvast vooronderzoek naar de locatie van je gewenste woning. Wijken kun je tegenwoordig al bekijken met Google street view. Daarnaast zijn er tal van reviews te lezen over winkelcentra, parken en scholen. Op deze manier kun je een eerste schatting maken hoe een buurt en de manier van leven eruitziet. De woning is natuurlijk interessant, maar de omgeving eromheen ook. Wanneer er kinderen op de planning staan wil je dat ze naar goede scholen gaan en dat er bijvoorbeeld genoeg sportvoorzieningen in de omgeving zijn.

Makelaar kiezen

Het kopen van een woning hoef je niet alleen te doen, dit gaat via de makelaar. Naast je eigen onderzoek zal de makelaar je begeleiden in het koopproces. Je wilt natuurlijk wel een makelaar die jouw woonwensen zo compleet mogelijk gaat realiseren. Het is dus handig als je een makelaar hebt die de buurt kent en al meerdere huizen heeft gekocht en verkocht in een bepaalde plaats of wijk. Doe dus ook je vooronderzoek naar de beschikbare makelaars. Je kunt hierbij op zoek gaan naar referenties, reviews en artikelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden