Electric heating

Houdt je verwarmingssysteem in een goede conditie

Geplaatst op

In de winter zitten we er natuurlijk allemaal graag een beetje warm bij in huis. Ons verwarmingssysteem helpt daarbij en we zijn er erg blij mee. Dan willen we natuurlijk wel dat het ding blijft functioneren. Er zijn een aantal dingen voor nodig om te zorgen dat dit inderdaad het geval is. Lees snel verder voor de verschillende tips die we willen geven, op onze site vind je trouwens nog veel meer interessante artikelen over wonen en woningonderhoud.

Preventie

Het is belangrijk om het preventief systeem in je woning aan te brengen dat ervoor zorgt dat je verwarmingssysteem goed blijft draaien. In dit geval willen we je graag aanraden om een waterontharder aan te schaffen die je op de hoofdwaterleiding in de meterkast aansluit. Het voordeel van dit ding is dat hij ervoor zorgt dat er geen kalkaanslag in de onderdelen van het verwarmingssysteem gaat zitten. Kalkaanslag zorgt er namelijk voor dat een systeem minder goed gaat functioneren. Zo gebruikt het meer energie en gaat eerder stuk. Bij waterontharder4u helpen ze je graag aan meer informatie over dit handige, onderhoudsvrije apparaat. 

Klein onderhoud

Wil je dat het verwarmingssysteem alle kamers en je woning indien gewenst op een goede manier verwarmd, dan is het nodig om klein onderhoud aan het systeem te plegen, voor leken is dit eigenlijk heel gemakkelijk, je hoeft alleen maar even af en toe de verwarming te ontluchten zodat het water goed in de radiatoren kan stromen. Zo voorkom je dat een radiator in een bepaalde kamer niet meer echt goed warm wordt omdat het teveel lucht in zit.

Laat een check doen 

Bij de meeste cv-ketels is een onderhoudscontract geregeld, dat wil zeggen dat als je een cv-ketel gekocht hebt of deze via de woningbouwvereniging in je huurwoning hebt, dat er dan altijd één keer per jaar een monteur langs komt om te checken of alles nog goed werkt in de ketel. Wanneer zaken in de ketel niet goed werken, dan ontstaat er in sommige gevallen een gevaarlijke situatie, waarbij koolmonoxide vrijkomt. Dit is een giftig gas, dus dat wil je niet in huis. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden