Electric heating

Hoe verschillen Nederlandse en Amerikaanse keukens?

Geplaatst op

We weten allemaal dat Amerika bekend staat om hun vele voedsel en de manier waarop ze eten. Het is “the land of dreams”, niets is gek genoeg: groot, groter, grootst. Dit zie je ook terug in de keuken. In Amerika is de keuken een stuk groter en speelt het sociaal gezien een grotere rol. Nederland is in vergelijking een stuk bescheidener. Hier wonen we in steden met kleine huizen met kleine keukens waar we het eten maken en vervolgens aan de keukentafel even snel opeten. In deze blog gaan we het hebben over de verschillende apparaten die in Amerika super populair zijn maar in Nederland niet zijn geaccepteerd.

Keukenapparatuur

In Amerika heeft iedereen super grote koelkasten om het vele voedsel in kwijt te kunnen. In Nederland worden deze ook steeds populairder. Hier noemen we ze dan ook wel Amerikaanse koelkasten. Amerikaanse koelkast wit? Dacht het niet, in Amerika zijn ze eigenlijk allemaal grijs. Het maakt niet uit of ze opvallen. Naast het feit dat ze “huge” zijn, zijn ze ook voorzien van allerlei snufjes. Al jaren is het normaal om een ijsklontmachine in de koelkast te hebben. Ook spelen de vriesvakken een meer cruciale rol. Het is daar dus niet gek om de ene helft compleet een vriesvak te hebben en de andere helft te gebruiken als normale koelkast. In Amerika is het ook de normaalste zaak om een afvalvermaler in de gootsteen te hebben. In Nederland is het altijd gezeur na het koken dat er voedselresten overblijven in de goot en dat je deze vervolgens handmatig moet verwijderen. In Amerika wordt dit met een druk op de knop vermalen zodat je er geen last meer van hebt. Het eten wordt vermalen en wordt automatisch weggegooid. Waarom hebben we dat niet in Nederland!?

Kookeiland met barkrukken

In de introductie hebben we er al op gehint dat de rol van de keuken in Amerika ook een beetje anders is. In Nederland zijn we superpraktisch en zien we de keuken dus echt als kookplek. In veel gevallen is er geen keukentafel aanwezig in de keuken zelf, maar eten we buiten de keuken. In Amerika heeft vrijwel elke keuken een kookeiland of bar met krukken zodat mensen in de keuken kunnen “chillen”, ook als er niet gekookt wordt. De keuken krijgt hierdoor een meer sociale functie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden