Electric heating

Hoe richt je een kinderkamer in?

Geplaatst op

Een kinderkamer inrichten is zo makkelijk nog niet. Je kind moet er namelijk tot rust komen, maar ook lekker kunnen spelen. Het is zo lastig om een kinderkamer in te richten omdat kinderen van de ene op de andere dag iets heel anders leuk kunnen vinden.

De muren

De muren kunnen de hele inrichting van de kamer bepalen. Het is dus belangrijk om goed te overwegen welke kleur je de muren maakt. Laat je kind dan ook hierover nadenken. Maar het makkelijkste is om de muurkleur neutraal te houden. Op deze manier kan je de inrichting makkelijk aanpassen. Om de kamer toch kleurrijk te houden, kan je kleurrijke accessoires over de kamer verspreiden. Denk hierbij aan vloerkleden, manden en dekbedovertrekken. Wanneer je de muren toch kleur wilt geven, moet je er op letten dat ze niet te donker of te fel zijn. Donkere kleuren maken je kamer kleiner en felle kleuren maken je kamer onrustig. 

Speelplek

Natuurlijk moet je kind in hun kamer huiswerk maken en slapen, maar het liefst spelen het. Doordat kinderen heel speels zijn, moet hun kamer ook een plek zijn waar zij kunnen spelen. Zo kan je bijvoorbeeld kinderbedden kopen met een glijbaan in verschillende thema’s, zoals piraten, prinsessen of ridders. Daarnaast is genoeg speelgoed ook belangrijk. Zoals benoemd is het belangrijk om je kind mee te laten denken aan het ontwerp van zijn of haar kamer, op deze manier weet je zeker dat het zich daar thuis voelt. 

Kleine kamer

In een kamer voor een volwassene heb je bijna genoeg aan alleen een bed. Bij kinderen is dit niet zo. Kinderen hebben veel spullen nodig en verzamelen vaak alles wat ze kunnen verzamelen. Dit vraagt om een plek. Het is dan ook handig als je de ruimte optimaal benut, denk hierbij aan multifunctionele meubels. Dit kan namelijk heel veel ruimte besparen, denk hierbij aan een hoogslaper met een bureau eronder. Voor het ruimtelijke gevoel is het belangrijk dat de kamer opgeruimd blijft.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden