Electric heating

Hoe maak je zelf een plantenbak of vijver?

Geplaatst op

Altijd al een vijver of plantenbak willen aanleggen in je tuin maar nooit gedacht dat jij dit zelf zou kunnen doen? Laat ons je vertellen, het is een stuk makkelijker dan je denkt. Wel moet je een goede voorbereiding en een goed plan hebben. Ook moet je nadenken over de materialen. Stapelblokken zijn ideaal voor de tuin, maar welk soort stapelblokken heb jij nodig? We geven je graag wat tips.

Profijt van stapelblokken

Stapelblokken zijn er in vele soorten en maten die ideaal zijn creatieve projecten in de tuin. Je kunt er bijvoorbeeld een terras mee verhogen, borders aanleggen, of de tuin opsplitsen door afscheidingen te maken met stapelblokken. De naam zegt het al: stapelblokken, ze zijn dus ideaal om op elkaar te stapelen. Hiermee maak jij prachtige muurtjes maar ook bijvoorbeeld afgebakende kruidentuintjes. Deze blokken zijn ook zeer populair als traptreden naar een lager gedeelte van de tuin. 

Hoe plaats ik stapelblokken?

De belangrijkste eerste stap is natuurlijk: wat ga ik maken? Vervolgens ga je een planning maken. Als jij een plantenbak wilt maken heb je waarschijnlijk minder planning nodig dan als jij een vijver wilt aanleggen. Denk dus goed na hoe je het wilt aanpakken en teken het uit. Maak een ruwe schets, een overzicht, van je tuin om te bepalen waar je project komt. Als je de afmetingen hebt berekend, kun je op zoek gaan naar de juiste stenen. Kijk goed naar wat bij jouw tuin past. Je hebt bijvoorbeeld hele witte Luxoblock stapelblokken, maar deze passen niet in elke tuin. Als je voor een ruiger uiterlijk wilt gaan, ga dan bijvoorbeeld voor Splitrocks. Nadat je de stenen hebt gekozen, moet je de fundering plaatsen. Gebruik een waterpas zodat de ondergrond perfect recht is. Als dit niet het geval is, hoop het oneven deel dan op met wat zand. Als je grote projecten maakt met veel gewicht, is het verstandig om wat cement te strooien zodat het nergen heen kan. Als de fundering goed is, kun je jouw ontwerp neerleggen. De blokken kun je slijpen zodat ze de perfecte maat hebben. Kijk nog even goed of alles waterpas ligt. Wanneer je tevreden bent met de layout kun je alles van elkaar halen en de stenen stuk voor stuk aan elkaar vastlijmen met steenlijm. Klaar is Kees, nu heb je een prachtige vijver of plantenbak gemaakt voor in je tuin met het gemak van stapelblokken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden