Electric heating

Hoe maak je je huis inbraakveilig?

Geplaatst op

Is jouw huis wel inbraakveilig? In deze blog beschrijven we een aantal producten waarmee je jouw huis beter kunt beveiligen. Wanneer je na het lezen van de blog, nog steeds niet weet welk product jou kan helpen, kan je om advies vragen bij de experts van slotenmaker den haag.

Anti-inbraakstrip

Een anti-inbraakstrip is één van de manieren om je huis beter te beschermen tegen inbraak. Deze wordt bevestigt op de deur en het kozijn. Wanneer de deur sluit grijpen de twee profielen elkaar. Hierdoor is het zo goed als onmogelijk om de deur open te krijgen door middel van een breekijzer of schroevendraaier, die vaak tussen de deur en het kozijn wordt geplaatst.

Anti-inbraakstang

Voor het beveiligen van kleine ramen en luiken wordt een anti-inbraakstang aangeraden. Dit is een stevige metalen stang die aan de binnenkant van het raam of luik bevestigt wordt. Hierdoor is het voor inbrekers onmogelijk om zich door een kleine opening naar binnen te komen.

Dievenklauwen

Dievenklauwen bestaan uit twee of meerdere metalen pinnen die verborgen zitten in de scharnierzijde van een raam of deur. Wanneer het raam of deur is gesloten, is het niet mogelijk om deze uit de scharnieren te halen. Wanneer de inbrekers proberen om de scharnierpinnen te verwijderen, zal het ze niet lukken om binnen te komen. Als alternatief hiervoor, zou je ook kunnen kiezen voor veligheidsscharnieren. Deze scharnieren zijn zwaarder dan normale scharnieren. Wanneer je hiervoor kiest koop je een scharnier met een geïntegreerde dievenklauw.

Gecertificeerde sloten

Ook het gebruik van kwalitatief goede sloten draagt bij aan het voorkomen van een inbraak. Zo is een het een goed idee om ervoor te zorgen dat je een slot op je deur hebt met een SKG-keurmerk. Dit staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en sloten met dit keurmerk, zorgen ervoor dat inbrekers minder makkelijk je huis in kunnen wandelen. Aan het keurmerk zijn een aantal sterren verbonden, hoe meer sterren een slot heeft, hoe beter die je kan beschermen tegen inbrekers.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden