Electric heating

Hoe kun je je woning goed isoleren?

Geplaatst op

Er zijn verschillende redenen waarom je je woning zou willen isoleren. Er zijn namelijk voordelen genoeg! Zo bespaart het onder meer geld doordat je minder gebruik hoeft te maken van de verwarming of de airco en draag je op die manier ook nog bij aan een beter milieu. Een ander belangrijk voordeel is dat je gewoonweg comfortabeler zult zijn in je eigen woning omdat de temperatuur minder zal variëren. Hoe het ook zij, er zijn verschillende manieren hoe je je woning kunt isoleren en verschillende maatregelen die aan de isolatie van je woning kunnen bijdragen.

1. Vloerisolatie

Als mensen denken aan het isoleren van de woning, dan denken veel mensen ook direct aan dubbel glas. Natuurlijk is het zo dat dubbel glas een belangrijke bijdrage levert aan het goed isoleren van de woning. Dit is echter niet heel interessant aangezien de meeste woningen in Nederlands reeds voorzien zijn van dubbel, en in sommige gevallen zelfs, trippel glas! De volgende stap is vloer isoleren. Hier zit ook heel veel winst! Je kunt allerlei vloeren goed isoleren, maar vooral gietvloeren, betonvloeren en epoxyvloeren. Zelfs wanneer je iets anders wil isoleren zoals bijvoorbeeld een stal, dan kun je door middel van de juiste methoden, betonplaten ook isoleren.

2. Muurisolatie

Het volgende waar je naar moet kijken, is of je de muren kunt isoleren. Vaak kun je dit doen door middel van speciale balletjes, genaamd purparels, in de muur te spuiten. Deze zullen dan de hoeveelheid lucht die zich in de muur bevindt verkleinen doordat de ruimte voor een groot deel wordt opgevuld met deze parels.

3. Dakisolatie

Ten slotte willen we nog even de aandacht vestigen op dakisolatie. Het is namelijk een gegeven dat warme lucht een lagere dichtheid heeft dan koude lucht. Dat betekent dat warme lucht dus stijgt en, wanneer het dak niet goed geïsoleerd is, deze warme lucht via het dak weer kan ontsnappen. Het is daarom belangrijk dat je, als je je woning verder wil isoleren, dat je ook rekening houdt met de staat van de dakisolatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden