Electric heating

Hoe krijg ik thuis nu eindelijk warme voeten?

Geplaatst op

In de winter daalt het kwik (wel een stuk minder dan vroeger, maar toch) het wordt dan kouder en kouder. Dit ga je ook voelen aan je voeten. Tenminste, wanneer je huis niet goed geïsoleerd is. Wat bedoelen we met een slechte isolatie. Dat is het ontbreken van muurisolatie of isolatie in de vloer. In deze blog besteden we er de nodige aandacht aan. Lees snel verder en lees wat jij er zelf aan kunt doen. Veel plezier met het opknappen van je woning.

Zorg voor een hoger energielabel

Om je huis warmer te krijgen, minder tocht en geen koude voeten in de winter, kun je je woning zo aanpakken dat je een hoger energielabel krijgt. Zo’n label loopt van G tot A, waarbij de eerste letter de laagste en de tweede de hoogste graad vertegenwoordigt. Hoe krijg je een woning met een hoger energielabel? We nemen hier onder een aantal tips met je door:

  • Muurisolatie. Deze isolatie is vaak afwezig of slecht afgewerkt in oudere woningen. Zeker in Oudhollandse woningen waarin soms nog zelfs stro gebruikt wordt voor de isolatie van de muren. Laat je muur isoleren door een expert met materiaal van nu! Tegenwoordig kan dat heel snel met kunststofparels. Die worden onder hoge druk tussen de muren gespoten. Een superhandige manier om hoger te scoren op de energielabelschaal.
  • Dubbele beglazing. Met het plaatsen van dubbelglas is het kinderlijk eenvoudig om je woning energiebewuster in te richten. Warmte ontsnapt vaak via de glaspartij in de gevel. Dat kun je dus voorkomen door te kiezen voor dubbel of zelfs driedubbel glas. Tussen de verschillende glasplaten zit een gas dat ervoor zocht dat koud buiten blijft en warmte binnen. Dit laatste is omgekeerd het geval wanneer het buiten 30 graden is. Dan wil je dat het binnen juist koel blijft. Het gas tussen het glas isoleert goed en zorgt dat het klimaat in je woning zo constant mogelijk blijft.

Conclusie

Met de tips die we je gegeven hebben is het echt mogelijk om een beter energielabel voor je woning te krijgen. Vaak is het zelfs zo dat je een subsidie kunt krijgen voor maatregelen die te maken met het energieneuteraler maken van je oudere woning. Dit soort maatregelen heeft invloed op de CO2-uitstoot, want als jij (en nog meer mensen met je) minder energiegebruiken om de woning te verwarmen of te koelen, dan hoeft er in de centrales minder energie opgewekt te worden, wat weer resulteert in de reductie van de CO2. Deze stof komt namelijk vrij bij het verbranden van fossiele brandstoffen en heeft een invloed op de opwarming van de aarde.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden