Electric heating

Hoe kies je het juiste laminaat voor jouw situatie?

Geplaatst op

Bij Laminaat Plaza vind je voor elke situatie het geschikte laminaat. Laminaat is er in verschillende kleuren, diktes en met verschillende motieven. Daardoor kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. We raden je in ieder geval om contact op te nemen met de specialisten van Laminaat Plaza of om langs te gaan bij de showroom; zo krijg je advies op maat. Wil je je eerst inlezen? Lees dan de onderstaande punten zodat je weet welke verschillen er zijn.

Kleuren

Het spreekt eigenlijk wel voor zich; laminaat is er in verschillende kleuren. Vaak zie je de volgende kleuren: wit, grijs, zwart, bruin, eiken en rood. Hoewel de kleur niks verandert aan de kwaliteit van het laminaat, het verandert wel de sfeer in uw huis. Let daarom ook altijd op welke kleur laminaat je koopt. Zo geven lichte kleuren een frisse en moderne uitstraling, terwijl donkere kleuren een warme uitstraling geven.

Laminaatdikte

Over het algemeen geldt dat hoe dikker het laminaat is, hoe beter het is. Laminaat zet namelijk uit en gaat na verloop van tijd bobbelen. Hoe dikker het hout is, hoe minder last je hiervan zult hebben.

  • 6 mm dikte: geschikt voor zolder en berging
  • 7 mm dikte: geschikt voor slaapkamers
  • 8 mm dikte: geschikt voor woonruimtes
  • 8 t/m 12 mm dikte: geschikt voor winkels en kantoren

We raden aan om je aan de bovenstaande richtlijnen te houden om zo lang mogelijk van het laminaat te kunnen genieten.

Structuur of V-groef

Je kunt vaak kiezen uit laminaat met structuur of laminaat met een V-groef. Een V-groef geeft je de uitstraling van een massieve vloer. Een laminaatvloer met structuur voelt aan als een houten vloer en geeft een natuurlijke uitstraling.

Alternatief: PVC

De laatste jaren zijn PVC-vloeren ook populair geworden. Deze vloeren lijken op laminaat, maar zijn gemaakt van PVC. Dit geeft de vloeren de eigenschap dat ze beter bestand zijn tegen vocht, wat ze gemakkelijk te onderhouden maakt. Ideaal voor keukens, kelders en schuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden