Electric heating

Hoe kies je de juiste pallet?

Geplaatst op

Pallets hebben vooral de industrie erg belangrijke functies. De belangrijkste hiervan is dat het de zending vereenvoudigd en dat de producten makkelijker kunnen worden vervoerd en ingeladen kunnen worden. Ook is het voordeel van de pallet dat ze makkelijk door een heftruck opgetild en verplaatst kunnen worden.

Er zijn veel verschillende soorten pallets. Ook zijn ze beschikbaar in verschillende maten en van diverse materialen (de bekendste daarvan zijn natuurlijk de houten pallets). Misschien weet je niet zeker Welke pallet jij nodig hebt voor jouw bouwproject. En dat geval hebben we deze blok voor je opgesteld. Onderstaand tref je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een pallet uitzoekt. 

Kies het juiste formaat 

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen meegeven. Het kiezen van het juiste formaat pallet is erg belangrijk voor wat betreft het verpakken en verzenden van je goederen. Daarnaast zorgt een juist formaat pallet er ook nog eens voor dat het verzenden van je goederen niet duurder hoeft te zijn dan het al is. Bij transport betaal je namelijk niet alleen voor het gewicht van de goederen, maar immers ook voor de afmetingen. Door loze ruimte kan je dus een hogere factuur krijgen dan wat eigenlijk nodig is als je had gekozen voor een juist formaat pallet. 

Kies het juiste type

Zoals we introductie al aangegeven hebben, bestaan er diverse soorten pallets van verschillende materialen. Een van de meest voorkomende soorten pallets, althans in Nederland, zijn de zogenaamde europallets. Dit zijn pallets die een vaste afmeting hebben die vastgesteld is door de Europese Unie. Nota bene, het Verenigd Koninkrijk valt hier samen met Ierland niet onder. 

Kies het juiste draagvermogen 

Het spreekt misschien voor zich, maar het is belangrijk dat je rekening houdt met het totale gewicht wat de pallet kan dragen. De meeste europallets kunnen zo ongeveer 2000 kg dragen. Mocht je materialen willen laden die zwaarder zijn dan de 2000 kilo, dan zul je dit moeten verdelen over meerdere pallets, of op zoek moeten gaan naar een pallet met een hoger draagvermogen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden