Electric heating

Hoe kan ik de beste interieur keuzes maken?

Geplaatst op

Je interieur veranderen is een hele uitdaging. Soms ben je echt toe aan iets anders, maar wat ga je precies veranderen? Moeten alle meubels eruit of wil je slechts een aantal nieuwe accenten leggen? En waarmee moet je in vredesnaam beginnen? Ga je langs de winkel of bestel je online bij Homestore24.nl. Daarnaast kun je al voorspellen dat je een budget nodig hebt voor nieuwe meubels. Wat eerst een leuk idee lijkt kan uiteindelijk een warrig en complex beeld worden. We helpen je graag op gang zodat je straks niet de verkeerde interieurkeuzes maakt!

Maak een eerste schets

Begin met het uittekenen van de ruimte die je wilt vernieuwen. Je kunt dan nagaan welke meubels je wilt halen en welke echt weg moeten. Zodra je dit hebt samengesteld kun je alvast online gaan kijken naar wat voor meubels geschikt zijn voor bij jou thuis. Houdt hierbij goed rekening met de afmetingen. Potentiele nieuwe meubels kun je alvast tekenen in je schetsen.

Stel een interieur stijl samen

Zodra je de eerste schetsen hebt gemaakt kun je kijken naar een bepaalde stijl. Heb je bijvoorbeeld veel licht inval en wil je de kamer iets donkerder maken? Of juist andersom? Je kunt voor jezelf nagaan waar je allemaal rekening mee wilt houden bij het kiezen van een interieur stijl:

  • Wanden
  • Zitplekken
  • Functies in de kamer
  • Lichtinval
  • Kleurencombinaties
  • Stoffen

Maak je schets definitief

Zodra je al je wensen bij langs hebt gelopen kun je rekening gaan houden met de daadwerkelijke indeling. Het is dan even puzzelen waar je welke meubel gaat plaatsen. Wanneer je de juiste indeling gevonden hebt dan is het tijd om je samenstelling vast te maken. Je kunt dan verder gaan kijken naar de overige interieurkeuzes, zoals kleurbepaling en de type materialen.

Kleurcombinatie van je meubels

Het is tijd om een kleurencombinatie samen te stellen. Hier heb je mogelijk al op vooruitgedacht bij het uitkiezen van je meubels. Het is goed om rekening te houden dat je gewenste meubels wel goed op elkaar aansluiten. Een witte meubel is vaak eentonig bij ook een witte muur. Een grote houten eettafel valt daarin tegen juist heel erg op en straalt veel meer uit. Wil je een erg drukke of juist een rustige sfeer creëren? Zo kun je meerder kleuren kiezen die in contrast met elkaar staan of juist gaan voor kleuren die in hetzelfde straatje vallen en voor rust zorgen.

Probeer het uit

Als je een meubel echt wilt uitproberen dan is het natuurlijk een goede keuze om eerst naar de winkel te gaan. Je kunt echter ook een hoop tijd besparen en een set online bij elkaar zoeken. Het is tegenwoordig heel eenvoudig in contact komen met specialisten door middel van een chat of social media. Zo ontvang je gelijk advies op maat. Zelfs de combinatie tussen het bezoeken van een winkel en online bestellen is mogelijk. Bestel een meubel online, probeer hem uit en mocht het niet naar wens zijn? Dan kun je gewoon gebruik maken van de retourservice. Handig toch? Probeer het voor jezelf uit en kom op deze manier tot jouw gewenste interieur samenstelling.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden