Electric heating

Hoe isoleer ik het beste het dak van mijn woning?

Geplaatst op

Het isoleren van de woning wordt steeds meer onder de aandacht gebracht. Het isoleren is niet alleen goed voor de energierekening in de winter, maar ook in de zomer. Een optimaal geïsoleerd huis zorgt voor het behouden van warmte in de winter en dat het huis koel blijft in de zomer. Daarom komen er veel aspecten kijken bij het isoleren van het dak van een woning. Op advies van de ervaren dakdekker uit Haarlem zetten we de belangrijkste aspecten op een rij die helpen bij het isoleren van jouw dak.

Kleur van de dakpannen

Zoals je wellicht al weet heeft kleur veel invloed op het absorberen en reflecteren van zonnestralen. Dit is te herkennen aan het dragen van een wit of zwart shirt op een hete zomerdag. Je zult al snel merken dat het dragen van zwart shirt zeer oncomfortabel wordt. Veel te warm! Donkere kleuren absorberen de zonnestralen, lichte kleuren reflecteren juist meer zonnestralen. Dit geldt ook voor de kleur van jouw dakpannen. Donkere dakpannen zorgen ervoor dat de zolder warmer wordt, terwijl lichtere dakpannen juist meer straling reflecteert en uiteindelijk zorgt voor een koelere zolder.

Dakdekken

Een dak bestaat niet uit enkel dakpannen. De dakbedekking wordt met allerlei isolatie en bouwmateriaal gerealiseerd. De bouwmaterialen hebben een grote invloed op de hoeveelheid warmte die vastgehouden wordt. Daarnaast verschilt het ook of je gebruik maakt van een plat dak of een schuin dak. Een asfaltdak reflecteert slechts een derde van de zon. Daar tegenover reflecteert een metalen dak grotendeels van alle zonnestralen. Laat daarom een ervaren dakdekker specialist jouw dak onder handen nemen. Deze kan een plan op maat maken dat het beste past bij jouw type dak.

Dakisolatie

Naast de verschillende soorten daken en bijhorende bouwmaterialen kun je ook isolatiemateriaal aanbrengen. Dit is voornamelijk handig voor de winterperiode. Met een goed geïsoleerd dak bespaar je flink in de stookkosten. Zonder isolatie gaat er veel warmte verloren. Warmte lucht stijgt en zal vervolgens gemakkelijk via het dak ontsnappen. Een dak wil je dus goed afstellen op alle natuurlijke omstandigheden. Veel zonlicht reflecteren in de zomer en juist veel warmte vasthouden in de winter.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden