Electric heating

Hoe is zwam te bestrijden?

Geplaatst op

Het is erg belangrijk om zwam thuis te bestrijden omdat het een schadelijk organisme is dat je hele huis kan opvreten. Bij wijze van spreken natuurlijk, want het organisme leeft op het hout van vloeren en balken van je woning. In deze blog vertellen wie je meer over de bestrijding van deze zwam en waarom het zo belangrijk is. Hoe kom je snel weer van de zwammen af en hoe voorkom ze? Een gedegen huiszwam bestrijding is belangrijk!

Een gevaarlijke zwam 

We hebben het vandaag over een gevaarlijke zwam die het hout van je woning graag lust. Op deze manier wordt de constructie van je woning verzwakt en daalt aanzienlijk in waarde. Het is altijd slim om, wanneer je een huis koopt, te kijken of er zwam in de vloer zit, want deze moet er echt uit voordat je iets gaat doen. Het is een organisme dat wanneer je het op een slechte manier weghaalt, deze gewoon weer terugkomt. 

Hoe zwam beter bestrijden?

Het is erg gemakkelijk om zwam te bestrijden, je moet het laten doen door een specialistisch bedrijf dat precies weet hoe en wat. Wanneer er veel zwam in de vloeren zit, is het belangrijk dat de hele vloer (indien nodig, maar het bedrijf kan dat wel inschatten) verwijderd wordt en de kruipruimte uitgraven tot wel 10 CM diep. Het idee is dat alle sporen verwijderd worden zodat ze dus niet meer terugkomen. 

Daarna moet het eventueel overgebleven hout met speciale middelen behandeld worden, even zo goed de kruipruimte overigens; dan is de taak volbracht. 

Wil je meer weten over hoe zwam het beste bestreden kan worden, neem dan contact op met bescon.nl. Deze experts staan je graag bij in de strijd tegen de zwammen in je woning. Ze komen graag langs voor een taxatie.

Zwam voorkomen: goede verwarmingsinstallatie

Door je woning goed te ventileren en gebruik te maken van een gedegen verwarmingsinstallatie op plekken waar zwam zou kunnen ontstaan is het mogelijk om het te voorkomen in je woning en daardoor kun je veel geld besparen en bovendien de overlast beperken om zo je woongenot op peil te houden. Neem contact op met een specialistisch bedrijf om te kijken of de ventilatie en verwarming van je woning helemaal op orde is.

Blijf ons volgen, want dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes over wonen, verwarmingsinstallatie en andere woontechnieken die relevant zijn voor een comfortabel huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden