Electric heating

Heb jij ook wallen onder je ogen?

Geplaatst op

Gister een lange nacht gehad? Dat is aan je gezicht wel af te lezen! Grote wallen onder je ogen spreken 1000 woorden, of toch niet? Veel mensen hebben inderdaad last van wallen door bijvoorbeeld te weinig slaap, maar het kan ook zijn dat jij door erfelijke factoren wallen hebt. Maar dat niet alleen, er zijn ook mensen die ze hebben door bijvoorbeeld verslapping van de huid.

Hoe ontstaan wallen?

De eerste soort wallen zijn de sprekende blauwe kringen onder de ogen. Waarschijnlijk heeft iedereen deze wel eens gezien bij zichzelf. De grootste boosdoener hierbij is een slaaptekort. Maar niet alleen een slaaptekort kan zorgen voor deze wallen, ook een tekort aan vitamine C kan zorgen voor wallen onder de ogen. Zoals eerder al aangegeven kan het ook genetisch bepaald zijn dat jij wallen hebt. Zo kan het zijn dat er zich een vet- of vochtophoping plaatsvindt onder het oog.

Wat kan je zelf doen tegen wallen?

Wallen geven natuurlijk niet de beste eerste indruk, daarom willen veel mensen er wat aan laten doen. In eerste instantie is dat natuurlijk gewoon zorgen voor genoeg slaap, dit zal voor het grootste deel van de mensen al genoeg zijn. Ook kan het zeker geen kwaad wat meer vitamine C binnen te krijgen, dit is naast een oplossing ook nog eens gezond!

Heb je erfelijke wallen? Dan zal je het vet of vocht eruit moeten masseren. Erg belangrijk is het hierbij  om een oog crème te gaan gebruiken. Het liefst eentje die vocht afdrijft. Mensen die hiervan last hebben merken vaan niet alleen wallen maar ook een verdikking, daarnaast kun je testen of jij last hebt van een vochtophoping. Druk een paar seconden met een vinger op de donkere kring en haal je vinger weer weg. Blijft het donker dan heb je last van vocht.

Iets laten doen aan mijn wallen

Natuurlijk kan het uiteindelijk zijn dat niets meer helpt, maar je toch af wil van je wallen. Hierbij kan het helpen een dokter om advies te vragen. Maar als je echt een langdurige oplossing wilt, kan je de wallen onder je ogen ook laten behandelen. Bij een specialist kun je de wallen laten verminderen of zelfs laten verwijderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden