Electric heating

Handige tips bij het kopen van je nieuwe blokhut

Geplaatst op

Een blokhut in de tuin wordt steeds populairder. Voor opslag, als extra ruimte en zelfs met luifel om heerlijk onder te tafelen. Er zijn veel opties, maar waar moet je dan op letten? En wat is er dan handig voor mij? Voor deze vragen hebben wij een lijst opgesteld met handige tips bij aankoop van een blokhut.

Hoeveel ruimte heb je in de tuin?

Natuurlijk, het belangrijkste waar je over na moet denken, is hoeveel ruimte je hebt in de tuin om de blokhut te plaatsten. Hierbij moet je ook nadenken over hoeveel ruimte je nodig hebt in de blokhut. Niet alleen de grootte is van belang ook de vorm, blokhutten zijn er in allerlei vormen en maten welke natuurlijk wel moeten passen. Zo kun je kiezen voor een hoekblokhut om ruimte te besparen of juist een andere vorm omdat deze er mooier uitziet.

Het gebruik van materiaal

Voor de aanschaf van je nieuwe blokhut moet je ook kijken naar de materiaal keuze. Zo kun je kiezen uit verschillende houtsoorten namelijk:

  • Douglas
  • Vuren
  • Grenen
  • Lariks

De houtsoort kan veel uitmaken voor de stevigheid van de blokhut. Maar niet alleen dat is hierbij van belang, ook de dikte van het hout. Als jij kiest voor een blokhut met dikkere muren, dan zal deze blokhut veel steviger zijn, maar ook veel meer warmte vasthouden doordat de muren beter isoleren. Ook voor het dak zijn er vele opties, maar niet elke optie is mogelijk met bijvoorbeeld elke vorm.

Ga naar een specialist

Wil je goed geïnformeerd worden over de aankoop van je nieuwe blokhut en zeker weten dat je niks vergeet. Ga dan altijd even langs bij een specialist die je goed kan inlichten over alles wat je moet weten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden