Electric heating

Gietvloer voor een moderne en strakke look

Geplaatst op

Een strakke en moderne look begint met de juiste vloer. Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer die gegoten wordt op een ondervloer. Daarna wordt deze afgewerkt met een coating of lak. Dit type vloer is ideaal voor een modern en strak interieur, maar er zijn meer voordelen: ze zijn onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, kleurvast, brandwerend en leverbaar in vrijwel elk design. Als je de vloer goed onderhoudt, blijft deze tot wel 20 jaar mooi.

Typen gietvloer

Er zijn verschillende soorten gietvloer verkrijgbaar. Een epoxy gietvloer is zeer slijtvast en daardoor in het bijzonder geschikt voor fabrieken en loodsen. Deze kunnen natuurlijk ook worden toegepast in woningen. Doordat die bestaat uit epoxyhars is het wel gevoelig is voor scheuren, dus zorg ervoor dat je deze door een ervaren gietvloerspecialist, zoals g-vloeren.nl, laat plaatsen.

Een polyurethaan (ook wel PU genoemd) gietvloer kan op nagenoeg elke ondergrond worden aangebracht. Het is een zacht en elastisch oppervlak. Een aromatische PU gietvloer is een duurzame afwerking, terwijl een alifatische PU gietvloer meer geschikt is als decoratieve afwerking.

Verschillende designs

Veel verschillende designs zijn mogelijk, omdat elke kleur kan worden gebruikt. Hierdoor is er altijd wel een gietvloer die past bij jouw interieur. Voor een industriële look kan je bijvoorbeeld een betonlook gietvloer kiezen. Deze lijkt op echt beton, maar heeft het wel alle voordelen van een gietvloer. Door twee kleuren te combineren krijgt de gietvloer een gemêleerd effect, wat bijvoorbeeld erg mooi staat in de badkamer. Je kan ook voor een stijlvolle witte vloer gaan of een bijzonder design in de vloer laten verwerken.

Vloerverwarming voor extra comfort

Natuurlijk moet de vloer er goed uitzien, maar comfort is ook belangrijk. Vooral een PU gietvloer gaat perfect samen met een vloerverwarming. Door deze te installeren voelt de vloer nog comfortabeler aan. U heeft geen radiatoren meer nodig en bespaart dus veel ruimte in uw woning of kantoor. Bovendien is de vloerverwarming duurzaam en milieuvriendelijk. Stel je eens voor hoe heerlijk die verwarmde vloer ’s ochtends aanvoelt in een slaapkamer of badkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden