Electric heating

Doe iets bijzonders, maak een orangerie!

Geplaatst op

Af en toe is het best leuk om iets te doen wat eigenlijk bijna niemand doet. Ook op het vlak van design en woningbouw is dit zo. We nemen je vandaag mee naar een oude klassieker waar je veel plezier van kunt hebben: de orangerie. Maar wat is dit eigenlijk? We vertellen het in deze blog waarmee we je willen inspireren. Lees snel verder en geef een creatieve draai aan de ontwerptips die we je geven. Een mooie inrichting is een persoonlijke inrichting, dus wees niet bang om te gaan voor wat je echt het allermooiste vindt! 

De orangerie als pronkstuk

Het idee van een orangerie (ook wel wintertuin) dateert uit de 17e, 18e en 19e eeuw. In feite is dit een bouwwerk waarin in de winter planten en bomen kunnen staan die normaal niet kunnen overleven in Nederland, omdat het hier te koud is voor ze. Eeuwen geleden (en stiekem nu nog wel een beetje) werd deze tuin gebouwd om te kunnen pronken met bomen en planten die men uit de Nieuwe Wereld vandaan haalde. Dit zijn exotische planten die behoefte hebben aan een warm klimaat. Het was dus een bouwwerk dat de elementen tegenhield en zorgen voor voldoende warmte. Je kunt dus prima een sinaasappelboom in de orangerie zetten (daar dankt het bouwwerk, dat heel groot kan zijn, duidelijk zijn naam aan). Natuurlijk moet het lekker warm zijn in deze wintertuin. Daarvoor kun je een elektrisch verwarmingssysteem

Stijl voor de orangerie

Wij houden ervan dat de orangerie een beetje klassiek ingericht is, met een oosterse look. Denk bijvoorbeeld aan een Japanse of Indische inrichting. De koloniale stijl is ook echt een interieurstijl die de moeite waard is in zo’n sfeervol bouwwerk. Wanneer je de orangerie wilt inrichten in een Japanse stijl, dan zijn de sierkers en de magnolia ook heel mooi, omdat ze zo’n schitterende vorm en kleur hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden