Electric heating

De voordelen van houtlooktegels

Geplaatst op

Houtlook tegels zijn tegels die ogen als een normaal houtparket. Echter is dit een keramische vloer die hier sprekend op lijkt. Doordat het een keramische vloer is, brengt dit ook veel voordelen met zich mee. In deze blog hebben we het over deze voordelen!

Duurzaam

Houtlook tegels, ofwel een keramisch parket, is één van duurzaamste materialen. Zolang de tegels goed en op een correcte manier worden gelegd en onderhouden, dan zullen de tegels tientallen jaren meegaan en er ook nog eens goed uitzien! De vloer verkleurt niet door de zon, hierdoor verliest hij niet zijn kleur en afwerking. Wanneer de tegels toe zijn aan vervanging, ben jij waarschijnlijk al toe aan een nieuwe vloer.

Waterdicht

Keramische houtlook tegels zijn ook nog eens waterdicht! Dit is ideaal wanneer je in de badkamer en keuken graag een houtsfeer wilt. Met een normale houten vloer kan dit natuurlijk niet. Dit komt omdat hout water opneemt, hierdoor kan het hout gaan buigen en rotten. Als je dus graag een houtlook in de badkamer wilt, dan zijn houtlook tegels wat voor jou!

Het onderhouden

Het onderhouden van een houtlook vloer is zeer eenvoudig. Je hoeft namelijk niet meer te doen dan stofzuigen en dweilen. Bij een echte houten vloer is dit wel anders. Zo moet je bijvoorbeeld regelmatig schuren, vernissen, schaven en opnieuw kleuren. Het goed schoonmaken is dan ook lastig bij zo een vloer. Met een keramisch parket heb je hier dus geen last van en je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele termieten of andere insecten.

Er is veel mogelijk

Doordat houtlook tegels in veel verschillende kleuren en soorten worden aangeboden, heb je dus heel veel keuze. Er zal altijd iets bij zitten wat bij jou en je huisstijl past. Of je nou liever een donkere of lichte houtkleur wilt. Het is allemaal mogelijk!

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden