Electric heating

De voordelen van houtlook tegels en vloerverwarming?

Geplaatst op

Vloeren zijn een grote investering in je huis en een vloerverwarming even zo goed. Als je een echte houtlook wilt zonder al het gedoe, kun je overwegen om in plaats daarvan een houtlook tegel te installeren. Dit materiaal is duurzamer en vereist minder onderhoud dan echt hout. Een vloerverwarming komt met geheel eigen voordelen. In deze blog noemen we je de voordelen van houtlook tegels gecombineerd met vloerverwarming.

Duurzaam

Houtlook tegels zijn een van de meest duurzame materialen voor vloeren op de markt. Zolang ze goed geïnstalleerd en onderhouden worden, gaan de tegels vele jaren mee. Dit staat in schril contrast met echt hout, dat aardig wat onderhoud vraagt. Het moet ook van tijd tot tijd worden gerepareerd. Over algemeen is de tegel veel duurzamer dan echt hout. Een vloerverwarming is mooi weggewerkt onder de tegels en gaat door de hoogwaardige materialen en techniek jaren mee. 

Tal van opties voor design

Houtlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, dus is het heel makkelijk om er een te vinden die bij je huis past. Met dit type tegel kun je kiezen uit een specifieke houtsoort en de kleur, precies eentje die past bij je interieur. Houtdesign met een bepaalde slijtage, patina, is een veel gekozen optie. Het mooie van een vloerverwarming is, dat je deze niet ziet. Zo is het makkelijker om een strak interieur te maken dat helemaal past in het straatje van de moderne interieurstijlen. 

In alle ruimtes toepasbaar

In tegenstelling tot echt hout kunnen tegels in vrijwel elke ruimte van het huis worden gelegd. Dit geldt ook voor vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens en kelders. De tegel is van nature bestand tegen vocht zolang deze maar goed is geïnstalleerd en verzegeld, wat het ideaal maakt als je het hele huis in een houtlook wilt dompelen. Wanneer je de keuze gemaakt hebt, koop dan genoeg van dezelfde tegels. Achteraf bij bestellen kan lastig zijn en kleurverschil ligt op de loer! Natuurlijk is het ook belangrijk om in de slaapkamer en badkamer warme voeten te hebben. Met een vloerverwarming is het mogelijk om het hele huis te voorzien van warmte. Dit is een heel economische manier van verwarmen, want overal in het huis kun je heel gericht aangeven wat de temperatuur moet worden. 

Onderhoud

De houtlook tegel is een van de gemakkelijkste materialen om te onderhouden. In tegenstelling tot echt hout is de tegel van nature krasbestendig, zet hij niet uit door vocht en is vrij gemakkelijk te reinigen. In feite zijn een dweil en een goede stofzuiger alles wat je nodig hebt om je tegel op zijn best te houden. Je moet echter wel voorzichtig zijn met het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen. Zo kunnen bijvoorbeeld schurende en zure chemicaliën het voegmiddel eroderen en de verzegeling verwijderen. Gelukkig verwijderen warm water en zeep de meeste vlekken die je tegenkomt. Het onderhoud van de vloerverwarming laat je doen door een gespecialiseerd bedrijf. De verwarming in de vloer behoeft geen onderhoud, de ketel moet wel periodiek nagekeken worden. 

Huisdier- en allergievriendelijk

De houtlook tegel is geweldig als je allergieën hebt. Ook wanneer je huisdieren hebt zijn ze ideaal. Stuifmeel, stof en andere kleine deeltjes zijn gemakkelijk te verwijderen waardoor allergische reacties binnen verminderen. Huisdieren kunnen maar moeilijk krassen maken op de vloer, want de tegels zijn erg krasbestendig. Belangrijk bij deze tegels is de verzegeling en de periodieke schoonmaakbeurt. Je vriendelijke viervoeter houdt ervan om lekker te liggen op de verwarmde vloer. Zo is de vloerverwarming voor mens en dier een ideale toevoeging aan de woning. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden