Electric heating

De voor- en nadelen van vloerverwarming

Geplaatst op

Net zoals nagenoeg alles geldt ook voor vloerverwarming dat er zowel voor als nadelen zijn. Hoewel vloerverwarming tegenwoordig steeds populairder is, wil je toch graag weten wat de potentiële nadelen zijn alvorens je besluit tot deze (dure) investering. In deze blog zetten uiteen welke voordelen en welke nadelen er zijn. Hopelijk kun je hierdoor een betere keuze maken voor of je kiest voor vloerverwarming of dat je iets voor ouderwetse radiatoren.

De voordelen

Bij vloerverwarming kun je de temperatuur vaak lager houden dan bij radiatoren en toch het gewenste effect krijgen. Dit komt namelijk omdat de warmte vanuit de vloer op je voeten komt en hierbij de rest van je lichaam verwarmd. Van de radiator verwarmt deze vooral de lucht. En ander voordeel is dat vloerverwarming de gehele vloer verwarmt een radiator slechts een deel van de kamer. Bijkomend voordeel hiervan is dat je geen last krijgt van zogenaamde luchtcirculatie. Tot slot zijn radiatoren doorgaans niet esthetisch verantwoord in de moderne woning en vloerverwarming zie je immers niet.

De nadelen

Er zijn natuurlijk ook nadelen van vloerverwarming. Even de belangrijkste nadelen van vloerverwarming is dat hij doorgaans duurder is in de aanschaf en aanleg vergeleken bij radiatoren ook is het niet altijd erg eenvoudig om in bestaande woningen vloerverwarming aan te leggen. Mocht je het wel willen, dan staat mogelijk voor een tijdje woning in de steigers. Vloerverwarming is daarnaast ook geschikt voor alle soorten vloeren. Vloerbedekking of tapijt is niet echt geschikt. Gietvloeren, PVC-,  parket- en laminaatvloeren echter wel.

De conclusie

Hoeveel dit lijstje redelijk algemeen is, kan het je wel helpen om uiteindelijk een goede keuze te maken voor vloerverwarming of liever voor radiatoren. We willen wel graag nog even meegeven dat vloerverwarming doorgaans energiezuiniger is dan radiatoren. Zeker wanneer je rekening houdt met een stijgende energieprijzen, kan een investering in vloerverwarming uiteindelijk zichzelf weer tamelijk snel terugverdienen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden