Electric heating

De beste manieren op een je huis koel te houden

Geplaatst op

De Nederlandse zomers worden steeds warmer, waardoor de behoefte aan verkoeling in de warme maanden steeds groter wordt. Klamme, zweterige en slapeloze nachten zijn voor menig Nederlander een doorn in het oog. Ook de komende zomer belooft weer een zeer warme te worden, waardoor enkele tips om verkoeling te zoeken in huis zeer welkom zijn. Met name voor de ouderen en mensen met longproblemen onder ons is een koele woon- en slaapkamer van groot belang om de zomer goed door te komen. In dit blog geven we je daarom enkele waardevolle tips om de komende zomer te genieten van een koele woon- en slaapkamer. 

Houd je gordijnen dicht

Het lijkt wellicht een zeer voor de hand liggende maatregel, maar uit onderzoek is gebleken dat ruim 30% van de warmte in je woning veroorzaakt wordt door de lichtinval in je woon- of slaapkamer. Het gebruik van gordijnen, lamellen en andere typen zonwering zorgen voor een enorme afname in het zonlicht dat je woon- en slaapkamer bereikt, waardoor de temperatuur minder snel oploopt. Daarnaast zorgen bijvoorbeeld lamellen voor een gemakkelijke regeling van de lichtinval. Met name voor ramen die zijn gericht op het zuiden en westen hebben veel baat bij een dergelijke binnenzonwering.

Open ramen op het juiste moment

Tijdens de zomer daalt de temperatuur ’s nachts, wat zorgt voor een aangenaam fris gevoel na een lange, warme zomerdag. Naast dat de zomeravonden een ideaal moment zijn voor gezellige avonden in de tuin of op het balkon, is het ook een zeer geschikt moment om alle warm lucht uit je woning te verwijderen. Zet de ramen en deuren open en laat de koudere lucht je huis ventileren. Let er hierbij wel op dat je alle ramen en binnenzonwering weer dicht doet wanneer je richting bed gaat. Zo voorkom je dat je de volgende ochtend wordt wakker gemaakt door de brandende zon op je ramen. 

Dek ook de buitenkant van de ramen af

Het glas in de ramen van je woning versterken de zonnestralen, waardoor de temperatuur in huis zeer snel oploopt. Door zonwering aan de binnenkant van de ramen te bevestigen, verminder je het verwarmende effect van de zonnestralen. Daarnaast raden we je ook aan om aan de buitenkant van de ramen gebruik te maken van zonwering. Hierdoor heeft het zonlicht nog minder effect op de binnentemperatuur. Bovendien kun je een airco kopen om eenvoudig de binnentemperatuur op de gewenste temperatuur te houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden