Electric heating

Bespaartips voor in je woning

Geplaatst op

We leven momenteel in een onzekere tijd met de komst en verdere verspreiding van het coronavirus. Festivals en andere grote evenementen kunnen geen doorgang vinden en er wordt vanuit de overheid geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit betekent dat het overgrote deel van Nederland ook thuis werkt en men een voor het grootste gedeelte van de week thuis zit. Het thuiswerken brengt nadelen met zich mee, zoals mogelijke problemen met ergonomie, een toename van het verbruik van energie en het gebrek aan gezelligheid van collega’s. Daarentegen kent het thuiswerken ook veel voordelen, zo ben je een stuk flexibeler, werk je productiever en bepaal je voor een groot gedeelte zelf hoe je dag eruit ziet zolang je het werk maar afkrijgt. De toename in het verbruik van stroom zorgt voor een hogere energierekening dan je gewend bent. In dit blog geven we je daarom goede tips om energie en dus geld te besparen.

 Licht

Tijdens het coronavirus zitten we meer binnen, waardoor je naar alle verwachting meer verlichting gebruikt tijdens bijvoorbeeld het thuiswerken. Veel mensen zetten dan ook, net zoals je op kantoor gewend bent, hun verlichting aan. Kunstverlichting is echter niet noodzakelijk voor een productieve werkdag. We raden je dan ook aan om niet te veel kunstlicht te gebruiken tijdens het werk, mits dit niet anders kan. Wanneer je het kunstlicht nodig hebt om je werk goed te kunnen doen, is het raadzaam om altijd de verlichting uit te schakelen zodra je de kamer verlaat. Daarnaast zorgen spaarlampen, in tegenstelling tot gloeilampen, voor een enorme afname van de energierekening.

 WarmteBij veel mensen staat de centrale verwarming uit tijdens werktijd omdat je die uren op kantoor of op school zit. Nu het gehele huishouden verplicht is om thuis te werken, heb je de verwarming waarschijnlijk zo geprogrammeerd dat je woonkamer ook overdag verwarmd wordt. Om geld te besparen is het echter raadzaam om de verwarming niet de hele middag aan te laten. Een goed geïsoleerde woning zorgt er namelijk voor dat warmte minder snel de woning verlaat en het continu blijven verwarmen dus niet nodig is. Daarnaast is het raadzaam om je woning te voorzien van goede zonwering. Lamellen of rolluiken van een rolluikenfabriek zorgen ervoor dat je woning niet te warm wordt door de zon. Hierdoor voorkom je dat je de airconditioning moet aandoen, hetgeen veel stroom kost.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden