Electric heating

Bedrijfspand veilig maken: geen probleem

Geplaatst op

Sommige ondernemers kunnen zich zorgen maken wanneer uit inspectie blijkt dat het pand niet voldoet aan de eisen die gesteld worden door het Bouwbesluit. Gelukkig zijn er tal van opties om snel de verschillende punten aan te pakken om alsnog wel te voldoen aan het besluit. In deze blog willen we je meer vertellen over brandwerende aanpassingen aan je pand. Zo is het mogelijk om als ondernemer gerust te zijn dat je medewerkers op een veilige wijze kunnen werken. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. Wanneer je nog niet helemaal uitgelezen bent, is het ook leuk om even onze andere blogs te checken!

Brandwerend isoleren is mogelijk met de hulp van een expert

Er zijn verschillende mogelijkheden om een pand helemaal brandwerend in te richten. We moeten er wel bij vertellen dat dergelijke isolatiematerialen natuurlijk niet 100% onbrandbaar zijn. Het gaat dan ook om brandvertragende maatregelen. In principe zijn deze erop gericht om te zorgen dat medewerkers in het geval van een brand op tijd het pand kunnen verlaten. Er zijn verschillende brandwerende opties:

Brandwerende deuren

Brandwerende deuren zorgen ervoor dat vlammen niet van de ene ruimte naar de andere kunnen overslaan Je kunt ervoor kiezen om deze branddeuren automatisch te laten dichtgaan, alleen dit brengt wel weer allerlei andere risico’s met zich mee, bijvoorbeeld het feit dat medewerkers ingesloten kunnen raken. We raden daarom altijd aan om handmatig deuren te sluiten.

Isolatie plafonds 

Het is mogelijk dat normale plafonds van een materiaal gemaakt zijn dat bijzonder snel ontvlambaar is, dit willen we nu juist voorkomen wanneer we ons bedrijfspand op en top brandwerend willen inrichten. Ga daarom altijd voor brandwerende plafonds, vraag een expert naar de verschillende opties voor jouw situatie. 

Zijn bovenstaande zaken voldoende? 

Neen. Het letterlijk isoleren van ruimtes tussen wanden en het dichten van kieren met zeer goed isolerende materialen mag zeker niet ontbreken. Deze isolatiematerialen zijn zeer beperkt of praktisch onbrandbaar en passen goed binnen het plaatje van een bedrijf dat volkomen brandwerend gemaakt is. Ook al heb je brandwerende deuren, plafonds en rolluiken, dan nog is het erg belangrijk om ook de kieren te isoleren met brandwerende materialen.

Vind je het leuk om meer te lezen, dan raden we zeker aan om onze site in de gaten te houden en er eens doorheen te bladeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden