Electric heating

Alles wat je moet weten over installatietechniek

Geplaatst op

Om een huis elektrisch te verwarmen, heb je een installatietechnicus nodig. Maar wat is installatietechniek nou eigenlijk? In deze blog gaan we er dieper op in.

Wat is installatietechniek?
Installatietechniek is een verzamelnaam voor beroepen die de functionele leidingen leggen in gebouwen. Denk hierbij aan de waterleidingen die noodzakelijk zijn om een badkamer te leggen, de elektrische verwarming, maar ook het luchtkanaal wordt door installatietechniek aangelegd. Dit beroep speelt een cruciale rol bij de bouw, industrie en wegenbouw. Als installatietechnicus moet je dus goed met buizen kunnen werken. Elke buiskoppeling moet je herkennen en de juiste tools moet je onder de knie krijgen. Elk huis en gebouw heeft weer een andere oplossing nodig, dus het is een vrij ingewikkeld beroep.

Hoe wordt je installateur
Er zijn verschillende levels. Je kunt bijvoorbeeld installatietechniek aan de universiteit studeren, maar dan ben je dus het brein achter de operatie. Dan teken je alle oplossingen uit en denk je na over nieuwe technieken. Op het HBO zijn er verschillende opleidingen te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld hogere installatietechniek voor elektrotechnische installaties en hogere installatietechniek voor werktuigbouwkundige installaties volgen. Ook kun je een opleiding tot inspecteur of adviseur volgen. Voor het leggen van de leidingen zijn er mbo-opleidingen of cursussen te volgen. Zo kun je met een basiscursus installatietechniek al op zoek naar werk. Natuurlijk zullen bedrijven je niet gelijk los gaan. Je zult eerst een aantal jaar ervaring op moeten doen voordat je zelfstandig aan de slag gaat. Daarom zijn er veel bedrijven die zelf opleidingen aanbieden of werkstages promoten.

Wat is een elektrische verwarming?
Een elektrische verwarming zit vaak onder de vloer. Onder de vloer zit een netwerk aan buizen die gevuld zijn met water. Door dit water te verwarmen kunnen we de vloer verwarmen. Ideaal voor in de winter of als je zonder schoenen door het huis wilt lopen. Nooit meer koude voetjes. Alleen een installatietechnicus kan dit installeren. We hebben ze dus echt nodig.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met het reguleren van het binnenklimaat van je woning.

Contactgegevens

Via info @ electric-heating.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden